Annonce
Navne

Farvel til en vellidt og respekteret mand

Søren Høi Sørensen, Øster Starup, fotograferet til avisen i 1993. Arkivfoto: Palle Pedersen

Mindeord: På vegne af naboer på Starup Nørremark skriver Susanne Strelluf disse mindeord om  Søren Høi Sørensen, Egelandvej, Øster Starup. Søren Høi Sørensen døde 6. november i en alder af 87 år:

Den 6. november gik flaget på halv, og det markerede et stort tab for hele Starup Nørremark, men især et stort tab for Aase og resten af familien.

Mange på Starup Nørremark har Søren kendt i rigtig mange år, og man kan roligt sige, at han var vellidt herude. Søren har nemlig siden, han og Aase flyttede ind på Knobhøj, haft det godt med alle naboerne. Vi har alle haft mange gode snakke og sammenkomster med Søren. Han var altid klar på en god snak, han var en hyggelig mand og en rigtig god nabo. Mødte man Søren på vejen, så nøjedes man aldrig med blot at hilse, så holdt man ind til siden for lige at høre, hvordan det gik.

Annonce

Heller ikke mange fester er blevet holdt, uden at vi fik en god tale fra Søren. Han sagde altid mange personlige ord, og han havde en god hukommelse.

Var der en morgensang på egnen, så kom Søren og hans to brødre gerne forbi og spillede. Ikke mange sogne kan prale med at have egne spillemænd, men det kunne vi i Øster Starup. Vores spillemænd fik kun morgenkaffe og en god cigar i løn - ja, det var gode tider. Søren Høi Sørensen og hans brødre har også spillet til julegudstjeneste i Øster Starup kirke gennem mange år.

Vi husker alle Aase og Søren Høi Sørensens guldbryllup i marts 2010, hvor der var fejet flot udenfor, så alt var klar til den store dag. Men da vi kom med æresport aftenen før, så var alt sneet til, alt det store arbejde, der var gjort udenfor, var spildt.

Der blev holdt en fin fest på kroen, men Søren måtte udenfor for at få en god cigar, han kom endda rundt med et fad med cigar og cigaretter, som kunne ”nydes” udenfor i sneen. Han var nu ikke helt tilfreds med, at der skulle ryges udenfor -  sådan havde han aldrig serveret for sine gæster før. Søren var fra den generation, hvor han var vant til at sidde at ryge indenfor i den varme stue.

Søren og Aase blev gift i 1960, og de har lige fejret deres diamantbryllup i marts. Søren drev sit landbrug indtil 2017.  Det er ikke mange år siden, at de sidste grise kom fra gården.

Søren har altid være glad for heste, og det blev en interesse han delte med sit barnebarn Mathilde. Hun ville gerne have en hest, og det var en stor fornøjelse for Søren, at både Mathilde og hendes veninde fik heste, som stod opstaldet hos Aase og Søren.

Søren Høi Sørensen var en rigtig hyggelig landmand. Han tog sig hver dag tid til at komme ind til Aase og få middagsmad, samt en god snak og en middagslur. Så var han rigtig klar til at fortsætte arbejdet ude.

Søren forstod i det hele taget at nyde tilværelsen. I høsten, når det sidste læs halm var kørt ind, stod Aase klar med æbleskiver til alle. På Knobhøj blev der holdt fast i traditionerne, og det var det, der gjorde Søren så unik.

Søren Høi Sørensen var valgt til Øster Starup Menighedsråd i 38 år. Her gjorde han det godt. Han havde mandsmod til at sætte sig i respekt, som det er nødvendigt for at sidde så mange år. Han var formand i en årrække, og havde et godt samarbejde med sognepræst Knud Lundbek Hansen. Søren var på alle områder det, man vil kalde, et rigtigt mandfolk.

Søren Høi Sørensen efterlader et stort tomrum – han var en en mand vi vil savne.

Vores varmeste tanker går nu til Aase, Anette, Ole, Kirsten, Mie, svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Æret være Sørens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce