Annonce
Horsens

Farvel til el: AURA-formand siger stop og stiller op til byrådet

Allan Werk har engageret sig i det lokale Venstre-liv og er blevet partiformand. Desuden vil han stille op til næste byrådsvalg. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Allan Werk vil lave generationsskifte i sin virksomhed, og samtidig siger han stop i AURA. Det giver tid, som han håber at kunne bruges på byrådsarbejde efter næste valg.
Annonce

Odder: Når el-selskabet AURA Energi sender stemmesedlerne ud til det kommende valg til repræsentantskabet, står formanden Allan Werks navn ikke på sedlen. Til gengæld vil navnet stå på stemmesedlen til byrådsvalget i Odder næste år, når Allan Werk stiller op for Venstre.

- Jeg mener, jeg kan gøre en forskel med den baggrund, jeg har. Jeg har deltaget i Venstres gruppemøder de seneste måneder, og det vigtigste er at få Uffe Jensen (V) genvalgt som borgmester og arbejde intelligent med pengene, så Odder forbliver en selvstændig kommune, siger Allan Werk.

Han har været bestyrelsesformand for AURA Energi, da selskabet i 2014 blev lavet som en fusion af fire østjyske elselskaber. Hans far havde trykkeri i Aarhus, og han stiftede selv Werks Grafiske Hus, der ligger i Højbjerg. Sammen med sin hustru flyttede han sidste år til Sondrup.


Jeg mener, jeg kan gøre en forskel med den baggrund, jeg har.

Allan Werk


Han har i mange år arbejdet i Venstres partiorganisation, og han blev hurtigt involveret i Venstre i Odder, hvor han blev formand tidligere i år. En af opgaverne bliver at sætte et hold til næste års byrådsvalg.

- Det går faktisk rigtigt positivt fremad. Vi kommer med en liste, der er større end sidste gang, siger Allan Werk.

Annonce

Venner støtter

Han fik en opfordring fra Uffe Jensen til at engagere sig lokalt, også som kandidat, og den henvendelse har han vendt med nogle få nære venner og bekendte.

- De har sagt, de vil støtte mig, og det er vigtigt. Jeg har stor erhvervserfaring og organisationserfaring, og generelt følger jeg godt med i, hvad der sker. Og så har jeg to børnebørn her i Odder. I Odders byråd er der mere, der forener, end er skiller. Jeg kan se, at jeg kan bidrage med noget fornuftigt til det her, siger Allan Werk.

Han vil blandt andet trække på sin baggrund i AURA.

- Vi kan på en intelligent måde arbejde med bæredygtighed og energi i kommunen - omkring solceller og varmepumper. Hvis vi skal have el-biler på gaden, så skal vi have lavet en ladestruktur, og det skal kommunen også gå ind i, mener Allan Werk.

Annonce

Tænker på skifte

Hans hustru og datter arbejder begge i Werks Grafiske Hus, men Allan Werk er begyndt at tænke på fremtiden.

- Virksomheden skulle gerne være her om 15 år, og min kone og jeg ser gerne, at min datter tager over. Hun er på barsel for anden gang lige nu, og vi skal finde ud af, om det er det, hun vil. Så vi skal finde ud af, hvordan vi vil udvikle virksomheden, siger Allan Werk.

Han har længe tænkt på at stoppe som formand for AURA, men har holdt det som en hemmelighed for sin bestyrelsen og for ledelsen i selskabet.

Annonce

AURA er polstret

- For fire år siden traf jeg beslutningen om at gå efter endnu en periode som formand og derefter stoppe for at få generationsskiftet i min virksomhed på plads. Jeg satte mig nogle mål for arbejdet i bestyrelsen og for AURA's udvikling, og hvis de lykkedes, ville jeg gøre alvor af min beslutning, siger den afgående formand.

Han er godt tilfreds med, at AURA har fået en stærk organisationsstruktur og har sikret mange lokale arbejdspladser. Desuden er selskabet godt polstret og veldrevet.

Som formand har Allan Werk næsten dagligt snakket sammen med koncernledelsen, og desuden har der været møder med videre med bestyrelsen. Når han stopper som formand i december, vil han få mere tid, der blandt andet skal bruges på politik.

Repræsentantskabsvalget til AURA Energi åbner onsdag 14. oktober og løber frem til den 13. november. Når repræsentantskabet er valgt, skal det vælge en bestyrelse og formand, det sker den 15. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce