Annonce
Horsens

Farvel til Bilka-området: Elgiganten flytter til ny placering i Horsens

Der er lavet denne visualisering af den del af Kvickly-grunden, hvor Elgiganten flytter ind. Elgiganten rykker ind i stueetagen af bygningen i midten af billedet. Visualisering: Arkitema

Medio 2020 rykker Elgiganten få hundrede meter fra Grønlandsvej i Horsens til en nyopført butik på Kvickly-grunden. Den nye butik vil være tilpasset Elgigantens nye butiks-koncept, fortæller adm. direktør Peder Stedal.

Horsens: Der er nu sat navn på den første af fire butikker, der i 2020 flytter ind på Kvickly-grunden i Horsens.

Der er tale om en "intern flytning", for Elgiganten planlægger at opsige sit lejemål i sundhedshuset på Grønlandsvej og åbner efter planen en ny butik på Kvickly-grunden få hundrede meter derfra i medio 2020.

Elgiganten har indgået en lejeaftale med AP Pension, der ejer og udvikler grunden, fortæller adm. direktør Peder Stedal, Elgiganten.

- Vi har haft butik på Grønlandsvej i ni år og har været glade for det, men vi synes, at Kvickly-grunden er et spændende område, der passer godt til vores type forretning. Vi kender ikke de andre butikker, men vi har på fornemmelsen, at der vil blive skabt et godt miljø for os og de andre butikker, siger Peder Stedal.

Den nye butik får en størrelse på 2125 kvadratmeter, en smule mindre end den nuværende butik, men helt i tråd med et nyt butiks-koncept, som Elgiganten er ved at introducere, siger Peder Stedal.

- Vi vil fremover indrette os på en anden måde med flere varer på de samme kvadratmeter og præsentere varerne på en anden måde, siger han.

Annonce

Vi har haft butik på Grønlandsvej i ni år og har været glade for det, men vi synes, at Kvickly-grunden er et spændende område, der passer godt til vores type forretning.

Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten
Elgiganten flytter ind i bygning E markeret med rødt på dette kort over Kvickly-grunden.

Cobo skal finde ny lejer

Horsens Centret, som Elgiganten ligger i i dag, ejes af det lokale ejendomsselskab Cobo A/S, og herfra lyder meldingen, at man afventer situationen, da ejeren endnu ikke har modtaget en opsigelse af lejeaftalen fra Elgiganten.

- Jeg har også hørt, at Elgiganten vil flytte, så noget tyder på, at vi skal ud at finde en ny lejer. Det er vi kede af, som vi altid er, når en god lejer opsiger et lejemål, siger Henning Jensen, direktør hos Cobo A/S.

Horsens Centret er en fælles betegnelse for hele komplekset på Grønlandsvej, der omfatter Horsens Sundhedshus, parkeringshuset og erhvervslejemål, der bl.a. huser Elgiganten og dagligvarebutikken Lidl.

På Kvickly-grunden og arealet på den anden side af Niels Gyldings Gade skal der frem til 2021 bygges over 500 boliger, et p-hus, fire butikker, hvoraf Elgiganten altså er den ene, fire restauranter, to dagligvarebutikker og måske et plejecenter.

Elgiganten rykkede ind i Horsens Centret på Grønlandsvej i oktober 2009. I 2020 rykker elektronik-giganten få hundrede meter mod nord-vest og åbner butik på Kvickly-grunden. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce