Annonce
Odder

Farvel: Faldefærdig kro bliver revet ned

Sanne Pedersen holdt øje med, at den gamle kro og købmandsbygning i Boulstrup blev revet ned. Foto: Hans Jørgensen
De nye ejere måtte gennem en høring for at få lov til at rive den miserable bygning ned.
Annonce

Boulstrup: Med et hurtigt nap bliver en tagrende pillet ned. Imens står nogle af byens borgere og ser på, at den gamle og faldefærdige bygning midt i byen bliver fjernet.

- Det er skønt, konstaterer en af de allernærmeste naboer til den gamle bygning på Stationsvej.

Tirsdag formiddag begyndte Lauge Maskinservice at rive huset ned, og det tiltrak en del tilskuere. Bygningen er fra 1884, og den har rummet en kro, købmand og gæstgiveri. Stormen Bodil slog i december 2013 til og fjernede så meget at huset, at det har været ubeboet siden.


Det er fedt at få den væk. Det er en sindssygt farlig bygning. Jeg har været ude at feje tagsten væk, som er faldet ned på fortovet fra huset.

Sanne Pedersen


Men tidligere på året købt Sanne Pedersen og Kim Bækgård huset. De bor næsten overfor det og var dødtrætte af at se på den forfaldne bygning, og samtidig havde de selv brug for mere plads.

- Det er fedt at få den væk. Det er en sindssygt farlig bygning. Jeg har været ude at feje tagsten væk, som er faldet ned på fortovet fra huset, siger Sanne Pedersen.

Det var lidt af et tilløbsstykke, da Lauge Maskinservice gik i gang med at pille bygningen ned. En del af materialerne skal genbruges. Foto: Hans Jørgensen

Den gamle kro har stået som nummer ét på kommunens liste, hvis der skulle komme penge fra statens nedrivningspulje.

- Men da vi søgte om lov til at rive huset ned, fik vi at vide, at bygningen blev vurderet til at være væsentlig for det bevaringsværdige kulturmiljø i Boulstrup. Det var vi noget overraskede over. Da vi købte den, fik vi jo papir på, at det var et nedrivningsprojekt, fortæller Sanne Pedersen.

Annonce

Fik lov at rive ned

Efter en høring gav kommunen alligevel de nye ejere lov til at rive huset ned, fordi det er stormskadet og i så dårlig forfatning, at det ikke giver mening af renovere det.

Sanne Pedersen er også sekretær i Boulstrup Lokalråd, og med den kasket på er hun også glad.

- Hvis jeg ikke selv havde købt huset, ville jeg have givet køberen et knus i dag. Det er næsten det bedste, der kunne ske for byen og for nye tilflyttere. Bygningen er grim ad pommern til, og der bliver også stjålet ting derfra. Vi har selv fået stjålet en stige og en gynge, siger Sanne Pedersen.

Bygningen har stået helt tom i flere år, inden den blev revet ned. Foto: Hans Jørgensen

Arbejdet med at fjerne den gamle bygning tager nogle få dage. Parret vil gå i gang med at bygge et nyt hus, når de har fået solgt deres eget, men de vil også gøre noget ved den tomme grund, før de bygger hus.

- Haven skal planeres, og det er tanken, at vi skal have det skærmet af på en eller anden måde, siger Sanne Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Efter meterhøje flammer og kæmpe røgudvikling i gågaden: Nu er brand kommet under kontrol

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce