Annonce
Brædstrup

Fartkontrol gav syv klip på en time: Folk kører generelt alt for stærkt her

Marie Noe bor på Nedenskovvej i Voervadsbro, og hun oplever tit, at bilisterne kører for stærkt på vejen. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Politiet holder landet over fartkontrol i denne uge. En hastighedskontrol i Voervadsbro afslørede ni fartsyndere på blot en time.
Annonce

Voervadsbro: Foden hvilede for tungt på speederen for en række bilister, da Sydøstjyllands Politi tirsdag stillede op til hastighedskontrol på Nedenskovvej i Voervadsbro.

Politiet afviklede fartkontrollen i en time fra klokken 10 til 11, og i det tidsrum blev der skrevet ni hastighedssager. Heraf var de syv så alvorlige, at bilisterne overskred hastigheden med over 30 procent i 40 km/t-zonen tæt ved Nedenskov Sø og derfor fik et klip i kørekortet.

Politiet holder i denne uge et særligt øje med hastigheden på vejene, da der er landsdækkende fart-uge.

Sydøstjyllands Politi valgte at tage turen til Voervadsbro, da det havde fået en række borgerhenvendelser om, at der bliver kørt for stærkt på Nedenskovvej. Lokalbetjent i Brædstrup, Tommy Petersen, deltog i kontrollen i Voervadsbro, og han er umiddelbart ikke glad for bilisternes kørsel.

- Jeg synes, det er voldsomt, at der er så mange, der kører så hurtigt igennem Nedenskovvej. Vi gennemførte kontrollen, fordi vi havde fået flere tip om, at der blev kørt for stærkt, og det bekræfter kontrolindsatsen også, siger Tommy Petersen.

Annonce

Mange kører for stærkt

For beboerne på Nedenskovvej er det ikke overraskende, at politiet uddelte syv klip i kørekortet på en time. De oplever tit, at bilisterne kører over de tilladte 40 km/t. Det fortæller ægteparret Marie Noe og Brian Kristensen, som bor på Nedenskovvej tæt ved Nedenskov Sø.

- Der kommer mange, der kører for stærkt herude. Om sommeren, når der holder mange biler ved badesøen, kører folk pænt, fordi man kan ikke andet. Men når badesæsonen er slut,  glemmer folk hastighedsgrænsen, og så bliver der kørt for stærkt, siger Marie Noe.


Jeg synes, det er voldsomt, at der er så mange, der kører så hurtigt igennem Nedenskovvej. Vi gennemførte kontrollen, fordi vi havde fået flere tip om, at der blev kørt for stærkt, og det bekræfter kontrolindsatsen også.

Tommy Petersen, lokalbetjent i Brædstrup


En lang strækning på Nedenskovvej har om sommeren en hastighedsgrænse på 40 km/t, men den stiger i vintersæsonen til 60 km/t. Det sker gerne i forbindelse med, at badebroen og toiletvognen fjernes ved søen efter badesæsonen.

- Det er mange lokale, der kører ad strækningen. De, der er vant til at køre på vejen, kommer med 60 km/t stort set hele året. Så i mine øjne var det bedst, at hastigheden var ens hele året, siger Brian Kristensen.

Annonce

35 fanget af fotovogn

Det er ikke kun i Voervadsbro, at politiet har fanget bilister, der har kørt for stærkt.

I forbindelse med politiets fart-uge har færdselsafdelingen også haft en fotovogn opstillet på Søndergade i Brædstrup.

Fotovognen stod fremme tirsdag 22. september i tidsrummet mellem klokken 13 og 19.50. Her gik 35 bilister i fartfælden, fordi de kørte over de tilladte 50 km/t. I fire tilfælde kom farten over 30 procent eller 65 km/t, hvilket udløste klip i kørekortet, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce