Annonce
Horsens

Farten skal ned: Tester fartchikaner på Bøghsgade

Forskellige forsøg, der skal få bilister til at sænke farten, blev i sidste uge sat op på Bøghsgade. Foto: Horsens Kommune.
Beboere på Bøghsgade har været med til at vælge, hvilke fartsænkende tiltag der i en forsøgsperiode skal testes af på gaden. Herefter bliver permanente løsninger valgt.
Annonce

Horsens: I sidste uge skete der flere ændringer i de trafikale forhold på Bøghsgade i Horsens. På gaden er der blevet opsat midlertidige pudebump, heller og chikaner, og der er optegnet parkeringsspor på dele af gaden. Alle de hastighedsdæmpende tiltag er midlertidige og skal prøves af indtil slutningen af september. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

I forbindelse med den politiske beslutning om at ændre Langmarksvej til en nordlig forbindelse uden om midtbyen har Horsens Byråd afsat 300.000 kroner til tiltag, der skal virke hastighedsdæmpende på Bøghsgade. Kommunens trafikafdeling har i samarbejde med beboere på Bøghsgade udvalgt, hvilke tiltag der skal prøves af. - Beboerne på Bøghsgade nedsatte tidligere på året en arbejdsgruppe, som vi har haft en rigtig god og konstruktiv dialog med. Under prøveperioden kan alle beboere komme med tilbagemeldinger på, hvordan tiltagene virker, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef for affald og trafik i Horsens Kommune.

Vi vil rigtig gerne have bilister, der ikke har et ærinde i midtbyen, til at bruge de helt overordnede veje og dermed også fjerne så meget gennemkørende trafik fra Bøghsgade som muligt.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Affald og Trafik, Horsens Kommune

Annonce

Nedsat hastighed og forbud for lastbiler

Sammen med de forskellige forsøg bliver hastigheden på Bøghsgade sænket til 40 km/t, og det bliver forbudt for lastbiler at køre igennem gaden. Begge disse tiltag er permanente løsninger. - Det hele handler om, at vi skal sikre så gode forhold på Bøghsgade som muligt. I forbindelse med ændringen af Langmarksvej er det politisk besluttet, at alle sydlige sideveje til Langmarksvej skal lukkes - på nær Bøghsgade og et par enkelte lokalveje. Vi vil rigtig gerne have bilister, der ikke har et ærinde i midtbyen, til at bruge de helt overordnede veje og dermed også fjerne så meget gennemkørende trafik fra Bøghsgade som muligt, siger Allan Lyng Hansen. Efter prøveperioden vil forsøgene blive evalueret, og beboerne vil være med til at vælge, hvilke løsninger der skal gøres permanente. - Det kan være, der er nogle af tiltagene, vi skal flytte nogle meter, eller andet, vi skal være opmærksomme på. Vi forsøger at finde de mest optimale løsninger og placeringer, siger Allan Lyng Hansen. Han forventer, at de tiltag, der skal være permanente, bliver sat op i starten af 2020.

De sydlige sideveje til Langmarksvej minus Bøghsgade forventes lukket i løbet af efteråret, fortæller Allan Lyng Hansen.

- Vi er i gang med et skitseprojekt, der skal godkendes af politiet og derefter i høring hos beboerne på vejene. Det hele forventer vi vil ske i efteråret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce