Annonce
Hedensted

Farlig sommerhusvej skal gøres sikker: Får én bane til biler og mere plads til gående

Gående og cyklister har ikke meget plads på Bjørnsknudevej, hvor biler kommer kørende i begge retninger og nogle af dem i høj fart. Nu laves vejen lidt bredere og indrettes, så bløde trafikanter sikres bedre. Foto: Emil Fibiger
Bjørnsknudevej bliver ændret til en 2-minus-1-vej.

Juelsminde: Op til en endnu en sommer med masser af liv på Bjørnsknude har Hedensted Kommune besluttet at gøre sommerhusområdets gennemgående vej mere trafiksikker.

Bjørnsknudevej omdannes til en 2-minus-1-vej fra omkring Strandhusevej og frem.

Det betyder, at bilister kun vil have en egentlig vejbane, men mulighed for at trække ud over en stiplet kantlinje, hvor gående og cyklister også færdes.

Annonce

- I dag har de en grusrabat, som er mindre jævn og med græs. Vi prøver at lægge en halv meter på i hver side og lave hvide striber, så man i princippet kun kører bil i én vejbane. Når man møder nogen, må man så trække ud til siden, men med skærpet opmærksomhed. Det er en måde til at tilgodese gående og cyklende, siger afdelingsleder Michael Laursen, Hedensted Kommune.

På 2-minus-1-veje følger bilerne banen i midten og trækker ud over den stiplede kantlinje ved møde med modkørende. Billedet her er fra Østermarksvej i Odder. Arkivfoto: Mathias Mundbjerg

Det vejr-afhængige arbejde på Bjørnsknudevej ventes at begynde i indeværende uge og vil strække sig over en måneds tid. Eventuelle kortvarige lukninger på vejen vil blive varslet, fortæller Michael Laursen.

Skal kombineres med stolper

Den nye vejtype falder i god jord hos Henning Madsen.

Han bor på Bjørnsknude og har været i dialog med kommunen om trafiksikkerheden i sommerhusområdet. Han hæfter sig ved, at der også opstilles stolper på strækningen.


2-minus-1-vejen er ikke en hindring for, at to biler med pæn fart kan krydse hinanden. Det er kombinationen af 2-minus-1 og så vigebåse med stolper, der har en effekt.

Henning Madsen, beboer


- Jeg tænker, at det er en god ide, når 2-minus-1-vejen bliver kombineret med de stolper, som man vil sætte op. Det skal være sådan, at to biler, der møder hinanden, ikke bare passerer hinanden, som de gør i dag, hvor de kører ud i rabatten. Man skal være nødt til at bremse ned og vente i vigebåse, siger han.

Annonce

Problem med høj fart

Hvad er det for en udfordring, I står med på Bjørnsknude?

- Der bliver kørt alt for stærkt. Der er hastighedsbegrænsning på 40 km/t., men jeg vil tro, gennemsnittet ligger på godt 50, og en god håndfuld kører betydeligt stærkere, svarer Henning Madsen og fortsætter:

- Det gælder en hel del håndværkerbiler og så selvfølgelig nogen af dem, der bor på vejen. Med mængden af gående folk med børn og hunde er det en farlig vej. Vi har også mange udkørsler. Man kan ikke undgå, at nogen bakker ud eller kører ud. Det skaber farlige situationer.

Hedensted Kommune har som et andet tiltag indført hastighedsgrænse på 30 kilometer i timen på grusbelagte sommerhusveje i Bjørnsknude-området og zone med 40 km/t på Bjørnsksnudevej fra Strandhusevej og frem.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Annonce