Annonce
Brædstrup

Farlig asfaltkanter og ingen rabat: Kommune vil sikre farlig vej

Horsens Kommune vil nu udskille Davdingvej, så der fremover skal være en fast vejrabat til vejen. Foto: Henrik C. Sandvad
Davdingvej ved Grædstrup har i flere år lidt af dårlig vedligeholdelse, hvilket får en lokal beboer til at kalde vejen for farlig. Nu er kommunen parat til at sikre vejen.

Davding: Davdingvej i Davding står ikke øverst på prioriteringslisten, når de kommunale veje skal vedligeholdes, og det har ført til, at vejen nu er decideret farlig at cykle på.

Det mener Per Rasmussen fra Løve, som tidligere har boet på Davdingvej, men nu mest kommer i området, når han skal besøge sin datter på vejen. Ifølge Per Rasmussen er der flere ting, der gør, at vejen er usikker at bevæge sig ud på, hvis man er blød trafikant.

- Nogle gange tror jeg, at man helt har glemt Davdingvej inde hos kommunen, for det har været galt med vejen i et par år. Jeg har forsøgt at råbe dem op, men indtil videre er der intet sket, siger Per Rasmussen.

Annonce

Han er især utilfreds med, at vejen har flere høje asfaltkanter i rabatten, fordi den mangler at få tilført stabilt grus.

- Det er vildt farligt, hvis en cyklist dumper ned af kanten og ned i de huller, fordi de er dybe. Samtidig er rabatten næsten helt væk, fordi landmændene pløjer helt ind til vejen. Så hvis der kommer et stort køretøj, er man nødt til at flygte ud på marken, fordi der ingen rabat er til gående og cyklister. Her skulle der være en fast rabat, men det siger kommunen, at det har landmændene lov til, siger Per Rasmussen.

Han mener også, at der generelt bliver kørt alt for stærk på vejen, og det derfor kunne være en god idé at få en midterstribe for at få sænket hastigheden på vejen.

Fast vejrabat og nyt grus

Det er service og beredskab i Horsens Kommune, der har ansvaret for at stabilisere kommunale veje med grus, og her er afdelingsleder Mikkel Gandrup indstillet på, at de høje asfaltkanter på Davdingvej skal fyldes op med grus.

- Efter at jeg har set billeder af det, kan jeg godt se, at de huller er meget dybe. Jeg vil derfor sørge for, at der kommer en lastbil ud med grus efter bededagsferien, siger Mikkel Gandrup.


Spørgsmål om en fast rabat og midterstriber hører under landinspektør Claus Lundgaard Carlsen, og han oplyser, at man er i gang med at se på, om Davdingvej skal udskilles, så der kommer et fast skel og en vejrabat.

- Davdingvej er ikke en udskilt matrikel, og det betyder, at landmanden kan vinde hævd over det. Det vil sige, at hvis landmanden i en årrække f.eks. har pløjet ud til en halv meter fra kørebanen, så kan han med ret sige, at det er hans jord. Derfor udskiller vi de offentlige veje løbende, så man har en klar definition af, hvad der hører med til vejanlægget, og hvad der ikke gør. I det her tilfælde synes vi, det er en god idé at få udskilt Davdingvej, og vi er derfor også gået i gang med processen, siger Claus Lundgaard Carlsen.


Det er vildt farligt, hvis en cyklist dumper ned af kanten og ned i de huller, fordi de er dybe.

Per Rasmussen


Annonce

Godt nyt

Landinspektøren oplyser, at udskillelsen af Davdingvej kan tage op til et halvt år, da der både skal være høring og orientering til lodsejere, og så skal hele udmatrikuleringen sendes i Geodatastyrelsen. Landinspektøren kan dog ikke oplyse, om Davdingvej får midterstriber tilbage for at sænke hastigheden på vejen, da det ikke er blevet besluttet endnu.

Der er flere steder dybe huller i rabatten efter store landbrugsmaskiner, så derfor vil kommunen nu sørge for, at Davdingvej får tilført stabilt grus. Foto: Henrik C. Sandvad

De nye tiltag glæder Per Rasmussen, da han længe har frygtet alvorlige ulykker på vejen.

- Det er da positivt, at der nu sker noget. Men jeg kan love, at jeg nok skal holde øje, om det så faktisk sker, lyder det fra Per Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Hedensted For abonnenter

Byrådsmedlem nægter holdningsskifte efter stemmeflyt: - Jeg havde sagt ja til noget, jeg i bund og grund ikke var enig i

Annonce