Annonce
Hedensted

Naturlegepark ramt igen: Brand i tårn på legeplads efterforskes som påsat

Sådan ser tårnet i legeparken ud søndag formiddag. Foto: Juelsminde Naturlegepark

Juelsminde: Branden i et legetårn på Juelsminde Naturlegepark natten til søndag var formentlig påsat. Det vurderer Sydøstjyllands Politi, som lige nu efterforsker sagen.

Første anmeldelse om branden tikkede ind til 112 klokken 00.25, og Sydøstjyllands Brandvæsen rykkede ud med et køretøj og fire mand, oplyser indsatsleder Aqqaluk Petersen.

Ilden, som var opstået i legetårnet, havde ifølge Sydøstjyllands Politi også fat i en skråning mod et skovstykke.

Den var voldsom nok til, at den kunne ses vidt omkring, og derfor kom der ret mange anmeldelser om branden, men for brandvæsnets mandskab var det en overkommelig opgave at slukke ilden, fortæller Aqqaluk Petersen.

Annonce

Spærret af hensyn til efterforskning

Samtidig med branden var der strømafbrydelse i Juelsminde, og ifølge indsatslederen var der i begyndelsen lidt forvirring om, hvorvidt der kunne være sammenhæng. Det var der imidlertid ikke, oplyser han, og politiet, som ikke har kunnet konstatere en øjensynlig brandårsag, efterforsker nu branden som påsat. Det oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

Af hensyn til politiets efterforskning er hele legepladsen nu afspærret.

- Lidt af afspærringen blæste væk i nat, men vi har genetableret den her til morgen, og vi kraftigt indskærpe, at afspærringen respekteres af hensyn til vores undersøgelser, siger vagtchefen.

- Vi kunne også godt tænke os at høre, hvis nogen har set nogen personer omkring tidspunktet for branden, tilføjer han.

Også Naturlegeparken opfordrer - i et Facebook-opslag - til, at folk respekterer afspærringen, og at man i øvrigt kontakter politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Annonce

Svineri, hærværk og tyveri

Juelsminde Naturlegepark blev indviet den 12. juni 2020, men glæden over dens succes som attraktion blev hurtigt blandet med afmagt  og frustration over problemer med svineri, hærværk og tyveri.

Parkens toiletbygning er flere gange blevet svinet til med opkast eller afføring, som er røget på gulvet eller væggene i stedet for i kummen. Andre gange er flasker blevet kastet ned igennem parkens rutsjebane med det resultat, at stumper og skår er blevet spredt og efterladt.

Senest var den gal natten til den 4. december, hvor to projektører blev afmonteret og stjålet. Strømmen på resten af pladsen gik, da ledningerne blev klippet over. Møntindkastet til gasgrillen i madpakkehuset blev desuden forsøgt opbrudt.

- Vi har i forvejen en meget begrænset økonomi til at vedligeholde projektet. Vi har sat alle sejl ind på at lave den bedste park og barsler nu med en udvidelse. Så er det bare et slag i maven, at det er den her slags problemer, vi skal bøvle med, sagde Lars Kobbelgaard, bestyrelsesmedlem i Juelsminde Naturlegeparks Venner, til avisen efter tyveriet og hærværket i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce