Annonce
Kultur

Far til tre er ny præst i Ølsted Kirke: Jens fik nok af storbylivet i København

Jens Braüner Hansen er fra 15. januar ny præst i Ølsted Kirke og vil være en præst, som folk kender og kan komme til. Foto: Henrik Dolmer
32-årige Jens Braüner Hansen tiltræder 15. januar som ny sognepræst i Ølsted. Han kendte ikke noget til området i forvejen, men livet omkring kirken og et godt lokalt fællesskab tiltalte ham.

Ølsted: - Vi vil gerne være synlige i lokalsamfundet. Jeg vil gerne være sådan en præst, som folk kender og gerne vil komme til. Jeg vil være med til at skabe en åben kirke, hvor alle kan føle sig hjemme, uanset ståsted. For jeg synes, at det er vigtigt, at møde folk der, hvor de er. Og med tre små børn kommer vi vist helt naturligt i kontakt med mange.


Jens Braüner Hansen

Er fra 15. januar ny præst ved Ølsted Kirke.

Er 32 år, fra Sønderjylland, gift med Liv og far til tre små børn.

Har læst teologi på både Københavns Universitet og Dansk Bibelinstitut, inden han tog folkekirkens praktiske uddannelse på pastoralseminariet.

Har i årene i København været frivillig i Apostelkirken på Vesterbro.

Sådan lyder det fra 32-årige Jens Braüner Hansen, der fra 15. januar er ny præst i Ølsted Kirke. Det er hans første job efter uddannelsen til præst. At valget faldt på Ølsted skyldes ikke en gammel drøm om at rykke til egnen, fortæller den kommende præst, der er opvokset i sønderjyske Ballum mellem Tønder og Ribe. Men derimod et godt førstehåndsindtryk og et stærkt ønske om at skifte by ud med land. Uddannelsen til præst har han taget i København.

Annonce

- Vi var nået til et punkt, hvor vi havde fået nok af storbylivet. Vi trængte til at få noget luft under vingerne. Jeg kendte ikke noget til Ølsted forvejen, men jeg har fået et godt indtryk af stedet og kirkens rolle i lokalsamfundet. En sund rolle. Der virker også til at være et godt lokalt fællesskab. Det var derfor, at jeg søgte jobbet, siger Jens Braüner Hansen, der blev uddannet for et år siden.

Frivillig på Vesterbro

Jobbet i Ølsted Kirke er Jens Braüner Hansens første rigtige embede som præst, men han har allerede forinden gjort sig erfaringer med, hvad det vil sige at arbejde som præst.

Jens Braüner Hansen har sammen med sin familie rykket teltpælene op i København til fordel for Ølsted, som han faldt for ved første blik. Foto: Henrik Dolmer

- Mens vi har boet i København, har jeg været frivillig i Apostelkirken på Vesterbro. Jeg har blandt andet prøvet at prædike i kirken, været med til at lave suppekøkken og undervisning. Jeg tror, at det er sådan noget, som kan få flere til at interessere sig for og deltage i livet i og omkring kirken, siger Ølsteds kommende præst.

Mens vi har boet i København, har jeg været frivillig i Apostelkirken på Vesterbro. Jeg har blandt andet prøvet at prædike i kirken, været med til at lave suppekøkken og undervisning. Jeg tror, at det er sådan noget, som kan få flere til at interessere sig for og deltage i livet i og omkring kirken.

Jens Braüner Hansen, ny præst i Ølsted

Det er et spor, som Jens Braüner Hansen har tænkt sig at fortsætte ad i Ølsted. Ligesom sin forgænger i embedet gennem 10 år, Marianne Nielsen, har han også tænkt sig at have fokus på børn og unge.

- Det vil jeg bestemt fortsætte med. Men jeg vil også gerne lave aktiviteter, der favner hele sognet. Unge som gamle, lover han og fortsætter:

- Jeg havde ingen betænkeligheder ved at flytte fra storbyen og på landet i stedet. Jeg er ikke typen, der går og bekymrer mig, om vi mon falder til. Det bruger jeg ikke meget tid på. Jeg glæder mig i stedet til sammen med min familie at blive en del af det lokale liv, siger han.

Annonce

Inspiration fra svigerfar

Det var ren og skær interesse, der fik Jens Braüner Hansen i gang med at læse teologi. Det var ikke hans egentlige plan at skulle arbejde som præst.

- Men så fik jeg en svigerfar, der er præst i folkekirken. Jeg syntes, at hans arbejde lød spændende. Det spejlede jeg mig i og fandt ud af, at jeg godt kunne se mig selv arbejde som præst. Derudover har jeg også undervist minikonfirmander, siger han.

Men så fik jeg en svigerfar, der er præst i folkekirken. Jeg syntes, at hans arbejde lød spændende. Det spejlede jeg mig i og fandt ud, at jeg godt kunne se mig selv arbejde som præst.

Jens Braüner Hansen, ny præst i Ølsted

Jens Braüner Hansen mener, at Biblens ord er lige så aktuelle og relevante i dag, som da den i sin tid blev skrevet, og at nutidens mennesker bestemt også kan bruge dem til noget.

- Biblen kan også bruges til at fortælle, at der er håb. Også i svære tider. At der er noget større, som venter på den anden side. Men det betyder ikke, at jeg på nogen måde er ligeglad med smittetal, vacciner og virus, understreger han.

Det næstekærlige budskab og emner, som har forbindelse til sognebørnenes hverdag, vil Jens Braüner Hansen prioritere at fylde kirkerummet med.

- Mine prædikener skal have indhold. Det skal ikke bare være ord, som skal fylde, der kommer ud af min mund, fastslår Jens Braüner Hansen, der sammen med sin familie netop er rykket ind i præsteboligen på Lysagervej.

Hustruen Liv er uddannet sygeplejerske, og kunne nemt finde et job ret hurtigt, men familien har valgt, at hun her i starten af deres nye tilværelse i Ølsted passer hus og børn med tilskud fra Hedensted Kommune, så alle tre børn får en mulighed for at falde godt til det nye sted.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce