Annonce
Horsens

Far sur på busselskab: 10-årig datter blev sat af på grund af manglende billet

Kimi Mortensens far, Johnny Mortensen, kalder chaufførens opførsel ?helt uacceptabel?. Foto: Morten Pape
Annonce
horsens - 10-årige Kimi Mortensen fik sig en grim oplevelse, da hun fredag formiddag i sidste uge tog bussen fra Forum Horsens mod Vitus Berings Plads.

Efter få minutters kørsel blev hun af buschaufføren sat af bussen, og i minutterne efter vandrede hun rundt på må og få på Nørrebrogade og Allegade i forsøget på at finde vejen til Vitus Berings Plads, hvorfra hun skulle videre med en anden bus til hjemmet i Hatting.

LÆS: Chauffør: Pigen bad selv om at blive sat af

På Allegade gav hun op og ringede til sin far, der hentede den meget ulykkelige pige.

- Da hun ringede, var hun helt panisk og rådvild. Hun anede ikke, hvor hun var, men heldigvis har vi et sporingsredskab på hendes telefon, så jeg kunne se, hvor hun var og kunne hente hende, siger faderen, Johnny Mortensen.

Johnny Mortensen var rasende på buschaufføren i minutterne efter, at han havde hentet sin datter. Og han er stadig vred over, at chaufføren satte den lille pige af midt i byen uden at sikre sig, at hun kunne håndtere situationen.
Kimi Mortensen blev ifølge chaufføren sat af bussen ved Falck-stationen på Nørrebrogade, og her på Allegade opgav hun at finde vejen til Vitus Berings Plads og ringede til sin far. Foto: Morten Pape
- Det var jo heldigt, at jeg kunne spore hendes telefon. Uanset årsagen er det for mig at se en helt uacceptabel opførsel af chaufføren. Jeg kunne forstå det, hvis jeg blev smidt af bussen, men her er det jo et barn for fanden, konstaterer han, da Horsens Folkeblad møder familien nogle dage senere.
Annonce

Telefon-problemer

Kimi Mortensen bor i Hatting, men går i 4. klasse på Hulvej Skole. Om fredagen slutter klassen ugen tidligt af med svømning i Aqua Forum på Langmarksvej. Kl. 11.18 stiger hun på linje 9, der kører til Vitus Berings Plads. Her skifter hun sædvanligvis til linje 220, der kører mod Hatting kl. 11.43.

Denne fredag havde hun imidlertid problemer med sin telefon, som hun bruger til at betale for busturen. Telefonen var lav på strøm og var gået midlertidigt ud, og hun kunne derfor ikke fremvise gyldig billet. Chaufføren gav hende lov til at komme med alligevel, og Kimi Mortensen fik gang i telefonen igen. Uheldigvis var hun også løbet tør for klip på telefonen, og hun forsøgte forgæves at trykke sig frem til en billet.

- Vi har senere fundet ud af, at Kimi kom til at trykke forkert på telefonen, da hun skulle have en billet. I stedet for at trykke på 10-turs kort trykkede hun på "køb billet", og så blev hun forvirret. Hun er vant til at køre i bus, men systemet med at betale via telefonen er ret nyt, så det kan være svært for børn at overskue. Hun har på ingen måde forsøgt at snyde sig fra at betale, lyder det fra Johnny Mortensen.
LÆS: Chauffør: Pigen bad selv om at blive sat af

Ifølge Kimi Mortensens forklaring fortalte hun om sine problemer med telefonen til chaufføren, som derefter valgte at sætte pigen af ved det næste stoppested.

Kimi Mortensen var den eneste passager i bussen, så hun kunne ikke søge hjælp hos andre.

- Jeg var rigtigt ked af det og vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre, lyder det fra Kimi Mortensen selv.
Annonce

Det må ikke ske

Johnny Mortensen valgte at kontakte avisen i forbindelse med den klage, han sendte over episoden til Midtttrafik.

- Der er jo ikke sket noget med Kimi, men det er mere det principielle i det. Det er forkert at gøre sådan i mine øjne, og jeg vil gerne have, at Midttrafik gør det klart over for chaufførerne, at det ikke må ske. På den måde kan vi måske være med til, at det ikke sker for andre børn, siger han.

LÆS: Chauffør: Pigen bad selv om at blive sat af
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce