Annonce
112

Far, mor og søn sigtes for storhæleri af designermøbler

Der var trængsel i retssal A, da en 54-årig mand, hans hustru på 51 år og deres søn på 34 år torsdag morgen blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Familien er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed og kræves varetægtsfængslet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre personer blev torsdag morgen fremstillet ved Retten i Horsens, hvor de sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Horsens: Der var rift om pladserne i retssal A, da en familie på tre, far, mor og søn, torsdag morgen blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Alle tre er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens paragraf 290 stk. 2, der har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Det kom frem, da familien - flankeret af seks betjente, en tolk og en forsvarer - mødte frem i retslokalet efter at have tilbragt natten i politiets varetægt.

Den 34-årige søn blev anholdt onsdag kl. 9.20. Han er sigtet for i alt syv forhold. Seks af dem omhandler hæleri af designermøbler og andre effekter til en samlet værdi af mindst 729.000 kr.

Det fremgik af politiets sigtelse, at han i en lejlighed i midtbyen opbevarede en Wegner-stol til en værdi af 60.000 kr. Stolen menes at stamme fra et indbrud i en villa i Hovedgård i 2017.

På samme adresse fandt politiet en Wegner-bamsestol til en værdi af 50.000 kr., en PH Koglen-lampe til 50.000 kr. samt en større mængde designermøbler og andre effekter til en værdi af ikke under 346.000 kr.

Det er foreløbig uvist, hvor de effekter kommer fra.

Annonce

Flere møbler på anden adresse

På en anden adresse i sydbyen fandt politiet fem Wegner Y-stole til 37.000 kr. samt en større mængde designermøbler og andre effekter til ikke under 186.000 kr.

Forældrene, en mand på 54 år og en kvinde på 51 år, blev anholdt en halv time efter deres søn, og både de og sønnen er sigtet for hæleri af effekterne fra huset i sydbyen.

Sønnen er desuden sigtet for at have forfalsket en underskrift i forbindelse med køb af en PH Koglen-lampe til 26.000 kr.

Nægter sig skyldige

Alle tre nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldige i sigtelserne, men det er ikke muligt for avisen at gengive deres forklaring.

Dørene blev nemlig lukket for offentligheden, da sigtelserne var blevet læst op.

Det sker af hensyn til sagens karakter og muligheden for, at der er medgerningsmænd på fri fod.

På grund af dørlukningen ønsker vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi, ikke at uddybe sagen nærmere.

Han oplyser dog, at de fundne møbler og designerting formodes at stamme fra indbrud, og at politiet har efterforsket familien i "nogen tid".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

Horsens

450.000 kroner til mænd i krise

112

Unge gutter røg pot i sansehave

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce