Annonce
112

Far, mor og søn sigtes for storhæleri af designermøbler

Der var trængsel i retssal A, da en 54-årig mand, hans hustru på 51 år og deres søn på 34 år torsdag morgen blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Familien er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed og kræves varetægtsfængslet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre personer blev torsdag morgen fremstillet ved Retten i Horsens, hvor de sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Horsens: Der var rift om pladserne i retssal A, da en familie på tre, far, mor og søn, torsdag morgen blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Alle tre er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed efter straffelovens paragraf 290 stk. 2, der har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Det kom frem, da familien - flankeret af seks betjente, en tolk og en forsvarer - mødte frem i retslokalet efter at have tilbragt natten i politiets varetægt.

Den 34-årige søn blev anholdt onsdag kl. 9.20. Han er sigtet for i alt syv forhold. Seks af dem omhandler hæleri af designermøbler og andre effekter til en samlet værdi af mindst 729.000 kr.

Det fremgik af politiets sigtelse, at han i en lejlighed i midtbyen opbevarede en Wegner-stol til en værdi af 60.000 kr. Stolen menes at stamme fra et indbrud i en villa i Hovedgård i 2017.

På samme adresse fandt politiet en Wegner-bamsestol til en værdi af 50.000 kr., en PH Koglen-lampe til 50.000 kr. samt en større mængde designermøbler og andre effekter til en værdi af ikke under 346.000 kr.

Det er foreløbig uvist, hvor de effekter kommer fra.

Flere møbler på anden adresse

På en anden adresse i sydbyen fandt politiet fem Wegner Y-stole til 37.000 kr. samt en større mængde designermøbler og andre effekter til ikke under 186.000 kr.

Forældrene, en mand på 54 år og en kvinde på 51 år, blev anholdt en halv time efter deres søn, og både de og sønnen er sigtet for hæleri af effekterne fra huset i sydbyen.

Sønnen er desuden sigtet for at have forfalsket en underskrift i forbindelse med køb af en PH Koglen-lampe til 26.000 kr.

Annonce

Nægter sig skyldige

Alle tre nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldige i sigtelserne, men det er ikke muligt for avisen at gengive deres forklaring.

Dørene blev nemlig lukket for offentligheden, da sigtelserne var blevet læst op.

Det sker af hensyn til sagens karakter og muligheden for, at der er medgerningsmænd på fri fod.

På grund af dørlukningen ønsker vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi, ikke at uddybe sagen nærmere.

Han oplyser dog, at de fundne møbler og designerting formodes at stamme fra indbrud, og at politiet har efterforsket familien i "nogen tid".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce