Annonce
Horsens

Se video: Gæssene marcherede ind på julemarkedet

Fængslet tog lørdag hul på to weekender med julemarked, som i år er opgraderet med nye oplevelser for de yngste gæster.

Horsens: Duften af gløgg og æbleskiver fyldte arresten på Fængslet, da der lørdag blev taget hul på to weekender med julemarked.

I år var der ikke boder i cellerne i arresten, til gengæld kunne man sætte sig ind i dem og nyde julelækkerierne.

Julemarkedet er i år blev udvidet med Snekøbing. Et vinterlandskab med juletræer, hytter og snemænd, som de mindste børn kunne kravle ind i.

Snekøbing bød også på et togtur til de mindste. Og det var en attraktion, der ramte plet hos mange børn. En af dem var fire-årige Elton.

- Jeg tror, han fik mindst 10 ture, da vi kom herop, fortalte hans far, mens Elton fik sig en sidste togtur, inden familien smuttede hjem efter en gang julehygge, hvor Elton også havde fået et kram af julemanden. Og det var stort.

Forældre Julie og Torben Brinck-Søjberg synes, det er fint at få spredt julehyggen ud med julemarked i november, så julen ikke blive alt for massiv i december måned.

Annonce
Julekugler, juletræer, julestjerner, julehjerter. Markedet bød på alt godt til julehyggen. Foto: Morten Pape

Børnenes Snekøbing

Elton og mange andre børns glæde ved juletoget falder i god jord hos arrangørerne, markedsarrangør Dorte Mikkelsen og Fængslets eventkoordinator Nana Renee Andersen.

- I år har vi lavet Snekøbing, fordi vi gerne vil lave noget målrettet børnene, så julemarkedet på Fængslet har oplevelser for hele familien. Snekøbing og juletoget er gratis, så man ikke skal have penge op af lommen hele tiden, lød det fra de to, som var ovenud tilfredse med lørdagens menneskemylder.

- Der var kø, men ikke lang ventetid for at komme ind, lige fra vi åbnede. Og regnen har heller ikke holdt folk tilbage for at komme, lød status lørdag over middag.

Det er første gang julemarkedet løber over to weekender mod tidligere én. Arrangørerne er allerede sikre på, at det bliver gentaget næste år. Målet er at nå op på 15-16.000 gæster i løbet af de fire markedsdage.

Gåseparade som maskot

Selv om der måske ikke var trængsel og alarm, så var der i hvert tilfælde velbesøgte stande i både Julesnedkeriet og Julemagasinet. Og selv om madboderne i gården tilbød udendørs spisepladser, så kunne man også komme ind i varmen i den gamle gymnastiksal og nyde maden - og varmen.

Kun gæssene holdt sig udenfor, hvor gæsterne flokkedes om dem, når de gik parade.

- Gåseparaden er blevet vores maskot, sagde Dorte Mikkelsen.

Udenfor luntede selveste julemanden også rundt.

- Far, far, julemanden er her, gjaldede det i gården med barnestemme, da en lille dreng fik øje på den rødklædte mand, der krammede børn, mens forældrene forevigede øjeblikket. Og hvem ved, om der blev hvisket et par julegaveønsker ind i hans store, hvide skæg.

Julemarkedet på Fængslet, Fussingsvej, er åbent 16., 17., 23. og 24. november klokken 10-17. Entre for voksne, børn under 12 år gratis.

Julemanden lagde gerne ører til børnenes ønsker, når han gik rundt og snakkede med dem. Foto: Morten Pape
Juletoget var lige fra start en succes for børnene. Og det er nyt, at der er gratis togture for de mindste - heriblandt fire-årige Elton. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce