Annonce
Horsens

Se video: Gæssene marcherede ind på julemarkedet

Fængslet tog lørdag hul på to weekender med julemarked, som i år er opgraderet med nye oplevelser for de yngste gæster.

Horsens: Duften af gløgg og æbleskiver fyldte arresten på Fængslet, da der lørdag blev taget hul på to weekender med julemarked.

I år var der ikke boder i cellerne i arresten, til gengæld kunne man sætte sig ind i dem og nyde julelækkerierne.

Julemarkedet er i år blev udvidet med Snekøbing. Et vinterlandskab med juletræer, hytter og snemænd, som de mindste børn kunne kravle ind i.

Snekøbing bød også på et togtur til de mindste. Og det var en attraktion, der ramte plet hos mange børn. En af dem var fire-årige Elton.

- Jeg tror, han fik mindst 10 ture, da vi kom herop, fortalte hans far, mens Elton fik sig en sidste togtur, inden familien smuttede hjem efter en gang julehygge, hvor Elton også havde fået et kram af julemanden. Og det var stort.

Forældre Julie og Torben Brinck-Søjberg synes, det er fint at få spredt julehyggen ud med julemarked i november, så julen ikke blive alt for massiv i december måned.

Annonce
Julekugler, juletræer, julestjerner, julehjerter. Markedet bød på alt godt til julehyggen. Foto: Morten Pape

Børnenes Snekøbing

Elton og mange andre børns glæde ved juletoget falder i god jord hos arrangørerne, markedsarrangør Dorte Mikkelsen og Fængslets eventkoordinator Nana Renee Andersen.

- I år har vi lavet Snekøbing, fordi vi gerne vil lave noget målrettet børnene, så julemarkedet på Fængslet har oplevelser for hele familien. Snekøbing og juletoget er gratis, så man ikke skal have penge op af lommen hele tiden, lød det fra de to, som var ovenud tilfredse med lørdagens menneskemylder.

- Der var kø, men ikke lang ventetid for at komme ind, lige fra vi åbnede. Og regnen har heller ikke holdt folk tilbage for at komme, lød status lørdag over middag.

Det er første gang julemarkedet løber over to weekender mod tidligere én. Arrangørerne er allerede sikre på, at det bliver gentaget næste år. Målet er at nå op på 15-16.000 gæster i løbet af de fire markedsdage.

Gåseparade som maskot

Selv om der måske ikke var trængsel og alarm, så var der i hvert tilfælde velbesøgte stande i både Julesnedkeriet og Julemagasinet. Og selv om madboderne i gården tilbød udendørs spisepladser, så kunne man også komme ind i varmen i den gamle gymnastiksal og nyde maden - og varmen.

Kun gæssene holdt sig udenfor, hvor gæsterne flokkedes om dem, når de gik parade.

- Gåseparaden er blevet vores maskot, sagde Dorte Mikkelsen.

Udenfor luntede selveste julemanden også rundt.

- Far, far, julemanden er her, gjaldede det i gården med barnestemme, da en lille dreng fik øje på den rødklædte mand, der krammede børn, mens forældrene forevigede øjeblikket. Og hvem ved, om der blev hvisket et par julegaveønsker ind i hans store, hvide skæg.

Julemarkedet på Fængslet, Fussingsvej, er åbent 16., 17., 23. og 24. november klokken 10-17. Entre for voksne, børn under 12 år gratis.

Julemanden lagde gerne ører til børnenes ønsker, når han gik rundt og snakkede med dem. Foto: Morten Pape
Juletoget var lige fra start en succes for børnene. Og det er nyt, at der er gratis togture for de mindste - heriblandt fire-årige Elton. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce