Annonce
Kultur

Fantasyforfatter har sendt ny serie på gaden

Julie M. Day har netop sendt første del af sin nye serie i handlen, og den er blevet godt modtaget af anmelderne. Privatfoto
Efter succesfuld debut med trilogi er Julie M. Day klar med en mere kompliceret kvartet, som allerede har fået gode anmeldelser.

Odder: Det er kun tre år siden, at den selvlærte forfatter Julie M. Day udgav første del af sin debuttrilogi "Grænsen til Trafallas".

Nu er fantasyforfatteren klar med første bind i en serie på fire. "Sagakvartetten" hedder serien, hvis første bind har fået titlen "Af Blod og Støv".

Som sin forgænger bevæger bogen sig i fantasygenren for unge, men denne gang med mere kant, mindre fantasy og en lidt ældre målgruppe.

- Jeg havde lyst til at prøve noget andet end magiske skove. At udfordre mig selv lidt, og bevæge mine bøger, ligesom jeg selv har bevæget mig, siger Julie M. Day, der skrev sin første roman, mens hun var på barsel med sit første barn. Og som har skrevet første bind i den nye serie, mens hun har været på barsel med søn nummer to.

- "Sagakvartetten" er helt sin egen. Den er mere barsk med mere vold og sex, og så har den et komplekst persongalleri, siger forfatteren.

Nogle af personerne opstod, mens hun færdiggjorde sidste bind i "Grænsen til Trafallas".

- Der blev ved med at dukke nye karakterer op, og jeg var i begyndelsen i tvivl om, hvorvidt min historie kunne rumme så mange forskellige personer, men nu har jeg kastet mig ud i det, siger Julie M. Day, der netop er fyldt 32 år.

Særdeles lovende første bind i en ny fantasyserie. Den eventyrlige roman om magt og magi er én stor nydelse. Historien har alt hvad hjertet kan begære af spændende riger, interessante personer, magi, hekse, drager og en skræmmende og lurende ondskab.

Uddrag af anmeldelse af Arne Larsen på Litteratursiden.dk

Bøger sælger sig selv

Til forskel for første gang hun sendte en bog på gaden, behøver hun denne gang ikke at stemme dørklokker for at få biblioteket og boghandlere til at tage hendes bog ind.

Dels har hun skiftet forlag til Turbine, dels solgte hendes første trilogi 1500 eksemplarer pr. bog. Et salgstal, der ligger cirka fem gange over, hvad hun var blevet stillet i udsigt som debutant i fantasygenren.

- Jeg har opbygget en følgerskare på sociale medier med mere end 100, der modtager mine nyhedsbreve og nærmest pr. automatik køber min bog, så snart den er i handlen, siger hun.

Derudover bliver hun stadigt oftere inviteret til at undervise eller fortælle om sit forfatterskab.

- Jeg vil rigtig gerne undervise og dele af mine erfaringer. Jeg ville bare ønske, jeg også havde haft forfatterspiregrupper jeg kunne nørde sammen med, da jeg sad og skrev til skuffen, siger Julie M. Day.

Det gør hun ikke længere. Andet bind i "Sagakvartetten" er undervejs og ventes i handlen i anden halvdel af 2021.

Når man udgiver en bog i coronatid, skal der tænkes kreativt i promoveringen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce