Annonce
Østjylland

Fans i kø til Phil Collins-koncerten: - Han er lyden af minder

Publikum ankommer til koncerten med Phil Collins på Ceres Park og Arena i Aarhus. Mike and the Mechanics varmer op. Foto: Axel Schütt
For mange af koncertgæsterne er Phil Collins lyden af minder fra enten barndom eller ungdom. Han er en af de største, som mange har ventet mange år på at opleve for første gang.
Annonce

AARHUS: - Phil Collins er indbegrebet af min ungdom.

Sådan siger Thyge Christensen fra Vejle.

- Men det kan du nok se på publikums alder, at han er for de fleste, griner han og hentyder til, at størstedelen af publikum, der er mødt op bærer briller og fornuftigt overtøj.

Der titter i hvert fald lidt gråt hår op hist og her i køen på vej ind til Ceres Park, hvor Phil Collins skal spille lørdag aften som en del af hans "Still not dead yet-tour".

Thyge Christensen er en af de mange store fans, som er kørt til Aarhus for at opleve den 68-årige kunstner for første gang. Og det er der store forventninger til.

- Jeg har set rigtig mange af hans shows på DVD i gamle dage, så jeg glæder mig enormt meget til at opleve ham live i aften, siger Thyge Christensen.

Udover Thyge Christensen og hans venner er der mødt et par hundrede mennesker op ude foran Ceres Park omkring klokken 17, hvor dørene åbner. I alt skal der skal omkring 40.000 mennesker ind til koncerten, men i modsætning til den noget kaotiske aften i 2016, hvor AC/DC skulle spille samme sted, er der oprettet flere veje ind denne gang.

Dengang i 2016 tog det publikum omkring halvanden times tid at komme ind og ud af pladsen, fordi der kun var lavet én indgang til stadion. Men det er blevet ændret på siden.

Det er nok sidste gang, man får muligheden for at opleve ham, og det har altid været på min "bucket-liste", at jeg skulle se ham, inden han døde.

Caroline Pedersen, koncertgæst

Annonce

Udødelige hits

Thyge Christensen er til gengæld heller ikke den eneste store fans, der har købt billet. En familie fra Kolding er også taget til Aarhus for at se "en af de største", som Poul Bredvig Larsen selv beskriver det.

- Phil Collins har fyldt hele min barndom. Det er fantastisk musik, han laver, og der er så mange udødelige hits, der rammer flere forskellige aldersgrupper, siger han.

Han har taget sin lillesøster, Susanne Bredvig Larsen med. De var også inde og se Phil Collins med Genesis dengang, de spillede i Danmark for omkring 10 år siden, nævner de.

- Så vi er ret inkarnerede fans, lyder det fra de to søskende.

De købte billetter stort set lige da de blev sat til salg, omkring 29. november, og de købte også en billet til deres nevø, som er nogle år yngre.

- Men han kender Phil Collins fra Disney-tiden. Sangene fra Tarzan og det. Så der er mange minder bundet sammen med hans musik for os alle sammen, lyder det fra gruppen.

Annonce

På "bucket-listen"

Men der er da heller ikke kun grå hår at få øje på i køen. Ind imellem er der også et par yngre publikummer.

En af dem af Caroline Pedersen på 23 år. Hun har droppet den ellers faste Northside festival for at komme med sin familie til Phil Collins koncert i stedet.

- Det er nok sidste gang, man får muligheden for at opleve ham, og det har altid været på min "bucket-liste", at jeg skulle se ham, inden han døde, fortæller hun.

Hun er sammen med hele sin familie, der er kørt fra Padborg for at komme til koncert i Aarhus.

- Der er altid blevet spillet Phil Collins hjemme i stuen, så jeg har fået det ind igennem min barndom på den måde. Han er lyden er minder, forklarer Caroline Pedersen.

"De blå mænd" kalder Thyge Christensen (tv.) dem. De glæder sig til at opleve musikken fra deres ungdom live. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce