Annonce
Hedensted

Familier: Vi skændes ikke så meget, som vi havde frygtet

Jens og Merete Skovgaard-Jensen var i efteråret på USA-tur med deres fire børn. Lige for tiden er de alle lukket inde i hjemmet i Hedensted, hvor hverdagen byder på både konflikter og gode familieoplevelser. Heldigvis mest det sidste. Privatfoto
Lukkede skoler og hjemmearbejde har givet mange familier mere tid sammen i hverdagen. Og det er der kommet mest godt ud af, lyder det fra tre lokale børnefamilier.
Annonce

Hedensted: Med to travle forældre og fire børn, der har hver deres skole, vennekreds og fritidsinteresser at passe, er det sjældent, der bliver tid til den store familiehygge hjemme hos Jens og Merete Skovgaard-Jensen i Hedensted.

Den ældste søn, Jakob på 19, går i gymnasiet, Filip på 16 er på efterskole, mens pigerne Laura og Julie på 14 og 11 går i skole. Aftener og weekender går normalvis med venner og fritidsinteresser - og derfor var det en fuldstændig uvant situation, da alle fire børn sidste lørdag var hjemme.

- Det kan jeg ikke huske, hvornår vi sidst har prøvet, men det var vildt hyggeligt og en af de få gode ting, coronakrisen har ført med sig. Vi bestilte take away fra en lokal café, spillede kort og så Olsen Banden, siger Merete Skovgaard-Jensen.

Hun klarer lige for tiden en stor del af sit arbejde som chef for personale, sekretariat og udvikling i Haderslev Kommune hjemmefra, og Jens, der er landmand, passer gården, hvor familien også bor.

- Vi er alle meget mere sammen, end vi plejer, og det medfører selvfølgelig nogle konflikter og skænderier, men der kommer mest godt ud af det. Det er tankevækkende, hvor meget ro, der er kommet på familien nu, og jeg håber, vi kan tage det med os ud på den anden side af krisen. Vi behøver ikke bare at køre derudaf med hver vores tilværelse. De nære relationer og familien er værdifulde, og det giver noget godt at investere i hinanden, siger Merete Skovgaard-Jensen.

Familien Grosbøl er samlet på trampolinen i haven - det er blevet en daglig aktivitet under coronakrisen. Privatfoto
Annonce

Alene med tøjbutik: Min mand styrer aula og aftensmad

Lidt af den samme lærdom tager familien Grosbøl i Hedensted med sig. Godt nok har mor Mathilde stadig en travl hverdag med egen tøjbutik i Uldum, men når hun har fri, er hun i denne tid blevet bedre til at prioritere det nære samvær med sine tre børn, Mikeé på 10, Melias på otte og Kashia på tre år.

- De har hverken sport eller legeaftaler for tiden, så det er op til os forældre at være både det sociale og det aktive input. Hver dag efter aftensmaden løber jeg en tur og hopper på trampolin med børnene. Min store dreng sagde i går, at det var det, han glædede sig allermest til i løbet af dagen, siger Mathilde Grosbøl.

Far Allan er studerende, så det er ham, der her under coronakrisen passer børnene derhjemme - med hjælp fra farmor og farfar, når der er fjernundervisning - men selvom Mathilde arbejder ligeså mange timer, som hun plejer, så er hun også mere sammen med sine børn.

- Vi er heldige med, at Allan studerer, så han kan aktivere og hjælpe med lektier i løbet af dagen, men jeg er også blevet mere opmærksom på at lave noget sammen med dem. Coronakrisen har fået os til at være sammen på en anden måde, siger Mathilde Grosbøl.

Når det kommer til tøjbutikken har hun også lært nogle ting, fx er hun blevet meget bedre til at være aktiv med videoer på sociale medier, så selvom hun gerne havde været krisen foruden, er der flere gode ting at tage med sig.

Annonce

Familieidyl i 14 dage: Vi bager boller og går ture

Hos familien Andersen i Rask Mølle fokuserer de også på det positive. Her har mor Heidi taget 14 dages afspadsering fra sit arbejde som postomdeler for at kunne passe de tre børn, Kristine på 10, Frederik på otte og Valdemar på seks, mens deres skole og børnehave har lukket.

- Det var heldigt, at jeg havde noget afspadsering til gode, for ellers ved jeg ikke, hvad vi skulle have gjort, siger Heidi Kirstine Andersen, der i går, mandag, måtte tilbage på job - og så er det fars tur til at blive hjemme.

- Ulrik er netop blevet midlertidigt fyret fra sit job som betonstøber, fordi de ikke havde arbejde nok på fabrikken. På den måde kommer krisen også til at have en økonomisk konsekvens for os, men det klarer vi, siger Heidi Kirstine Andersen.

Familien har valgt at køre en fast rytme, hvor de står op ved syvtiden og laver lektier i et par timer. Efter frokost er der gå- eller cykeltur på programmet, og så spilles der håndbold og leges i haven. Der bliver også brugt meget tid sammen i køkkenet, blandt andet på at bage boller.

- Vi prøver at vende det til noget positivt. For hvornår får man lige den mulighed for at være så meget sammen med sine børn igen? Hvis man havde megameget overskud eller ikke havde et arbejde, så var det sådan her, vi ville leve. Så vi vil nyde det, mens vi kan, for hverdagens travlhed skal nok komme igen, siger Heidi Kirstine Andersen.

Hun glæder sig over, at der ikke har været så mange konflikter mellem børnene, som hun havde forventet, når de skulle være så tæt sammen, men hun tror, at det gode vejr har hjulpet til på det punkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Vaccinerer 400-500 om dagen - og trods besværlig start er ikke en dråbe vaccine gået til spilde

Horsens

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Annonce