Annonce
Horsens

Familie fra Horsens mistede bror og svigerinde i terrorangreb

Terrorangrebet mod kirker og hoteller søndag kostede i alt 359 mennesker livet, heriblandt en horsensiansk mands lillebror og svigerinde. Arkivfoto
Nithiyananthan Karthigaseu, der bor i Horsens med sin familie, mistede sin 60-årige lillebror og svigerinde ved terrorangrebet søndag. Han er nu på vej til begravelse i Schweiz, hvor hans lillebrors familie boede.

Horsens: Bombeangrebene på hoteller og kirker påskedag i Sri Lanka har også ramt hårdt i Horsens.

TV Syd skriver på sin hjemmeside, at den tamilske familie Karthigaseu, der bor i Horsens, mistede to familiemedlemmer ved terrorangrebet. Nithiyananthan Karthigaseu har mistet sin 60-årige lillebror og svigerinde. Parret var på en to uger lang påskeferie i hjemlandet Sri Lanka, som de havde sparet op til gennem længere tid.

Parret boede ifølge TV Syd på Hotel Cinnamon Grand i hovedstaden Colombo sammen med deres to voksne børn. Børnene var ikke i restauranten, da selvmordsbomberen udløste sin sprængladning omkring klokken ni søndag morgen. Men det var forældrene, som var gået ned for at spise morgenmad en halv time tidligere.

Det fortæller Nithiyananthan Karthigaseu til TV Syd. Han er nu på vej til Schweiz for at være med til begravelsen. Hans lillebrors familie boede i den schweiziske by Bern.

Nithiyananthan Karthigaseus lillebror og hans familie var for bare tre uger siden i Danmark, hvor de var gæster til et bryllup i Horsens.

Bombeangrebene søndag kostede 359 mennesker livet. Heriblandt tre af den danske Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce