Annonce
Indland

FAKTA: Her er retningslinjerne til restauranter og barer

Man skal fremvise coronapas og have bestilt bord, hvis man vil ud at spise eller drikke.

Når restauranter, caféer og barer kan genåbne onsdag, bliver det blandt andet med et krav om, at gæster skal lave en reservation 30 minutter før ankomst.

Det viser retningslinjerne, som Erhvervsministeriet har offentliggjort.

Her er et overblik over retningslinjerne:

* Man skal lave en reservation mindst 30 minutter inden ankomst. Der er ikke nogen krav til hvordan, så der er for eksempel mulighed for at bestille bord over telefonen, på nettet eller ved at komme forbi 30 minutter før ankomst.

* Kravet om reservation gælder som udgangspunkt frem til 6. maj, og det gælder kun ved indendørs servering.

* Man skal fremvise et coronapas, hvis man vil sidde indendørs. Det vil sige, at man enten skal være vaccineret, testet negativ inden for de sidste 72 timer eller have været registreret smittet inden for de sidste seks måneder.

* Der er ikke krav om coronapas eller reservation, hvis man sidder udendørs. Man må godt gå ind og bruge toilettet på en restaurant eller bar uden at fremvise coronapas.

* Der er krav om at bære mundbind, når man står op - for eksempel på vej ind, når man bestiller mad og drikke eller på vej til toilettet. Der er ingen krav om mundbind udendørs.

* Restauranter, caféer og barer skal sikre to kvadratmeter per kunde, hvis kunderne sidder ned, mens det er fire kvadratmeter, hvis kunderne primært står op. Der er ikke nogen arealkrav ved servering udendørs.

* Restauranter, caféer og barer opfordres til at lade gæsterne frivilligt registrere deres kontaktoplysninger til eventuel smitteopsporing.

Kilde: Erhvervsministeriet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste plus

Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce