Annonce
Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Fakkeltoget onsdag aften skulle have vist støtte til blandt andet Hedensted Sognegård, men det blev ikke til noget. Foto: Camilla Bo Krefeld
Et fakkeltog fra Sognegården til petanquebanerne i Hedensted skulle onsdag aften have vist en lille hård, kerne af unge ballademagere, at byens borgere har fået nok. Men efter samråd med kommunen valgte Jørgen Brandt i sidste øjeblik at aflyse, fordi det i stedet risikerer at optrappe konflikten.

Hedensted: Der blev ikke noget fakkeltog i Hedensted midtby onsdag aften.

Arrangør Jørgen Brandt valgte onsdag eftermiddag at aflyse arrangementet, som ellers har modtaget overvældende opbakning fra byens borgere.

- Rigtig mange har tilkendegivet, at det var en god idé, fordi borgerne i Hedensted har fået nok af de unges hærgen, og fordi det var en fredelig måde at vise dem, at nok er nok, siger Jørgen Brandt.

Annonce

Fakkeltoget skulle vise, at byen står sammen mod de her få folk, der ikke kan opføre sig ordentligt. Men jeg er blevet usikker på, hvad vi kan risikere.

Jørgen Brandt

Efter at have konsulteret blandt andet Hedensted Kommune, men også Bo Rasmussen, ejer af Sognegården, blev han imidlertid overbevist om, at det var bedst at aflyse.

- Fra kommunens side er der en bekymring for, at fakkeltoget kan have den modsatte effekt, og altså optrappe konflikten. Bo Rasmussen fortæller også, at han faktisk helst er det foruden, og af respekt for de to ting, har jeg valgt at aflyse, siger Jørgen Brandt.

Hele midtbyen bliver terroriseret

Han havde ikke på forhånd talt med hverken Bo Rasmussen eller petanqueklubben, som også har været udsat for hærværk adskillige gange, om, hvorvidt det var en god ide med et fakkeltog for at vise støtte og sympati.

- Det hele gik så hurtigt. Jeg lå bare søndag aften i min seng og var frustreret og tænkte, at jeg var nødt til at gøre noget. Jeg kender Bo og bor selv i byen, og jeg synes, det er møgirriterende, at en lille gruppe skal ødelægge det for andre, siger Jørgen Brandt og nævner, at det ikke kun handler om Sognegården og petanqueklubben, men om en generel bølge af hærværk i midtbyen.

- Jeg har hørt om adskillige episoder. Hele midtbyen bliver terroriseret. Og den lille gruppe, der står for hærværket, er tilsyneladende ligeglade. Jeg hørte, at de forleden stod og smadrede cykler ved Lidl og truede dem, der påtalte det, siger Jørgen Brandt.

Annonce

Kampen slutter ikke her

Han har ikke selv noget godt bud på en konstruktiv løsning.

- Jeg havde håbet på, at fakkeltoget kunne sætte gang i en dialog, og at der måske kunne komme nogle gode løsningsforslag på bordet. Men jeg ved også, at der er folk, der har forstand på det, som gør rigtig meget for at stoppe gruppen af hærværksmænd, siger Jørgen Brandt.

Selvom fakkeltoget altså ikke blev til noget, så har arrangementet ikke været helt forgæves.

- Det har skabt noget opmærksomhed om problemet, og jeg fornemmer, at vi er klar til at stå sammen om det her i byen. Nu vil jeg i stedet opfordre borgerne til at komme til vælgermøde på sognegården 13. november, som flere partier er gået sammen om at arrangere. Her vil jeg lave en lille happening forinden, og så er jeg sikker på, at vi kommer til at diskutere problemet, siger Jørgen Brandt.

Han er selv lokalformand for Konservative i Hedensted, men han understreger, at der ikke er noget politisk sigte med hans involvering i problemerne i bymidten.

Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Annonce