Annonce
Horsens

Fahreta fulgte pressemøde med klump i maven: Det føles som om, børnene er prøveklude

Fahreta Kadic, der er mor til Asna på otte år og Edis på fem år, er utryg ved tanken om, at skoler og børnehaver genåbner 15. april. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Fahreta Kadic finder det skræmmende at sende sine børn tilbage i skole og børnehave om blot en god uge.

Horsens: Det var med en klump i maven, at 32-årige Fahreta Kadic fra Horsens mandag aften fulgte med i statsministerens pressemøde.

Fahreta Kadic, der er mor til to, havde på forhånd forventet, at statsministeren ville lægge op til at genåbne erhvervslivet eller måske sende udskolingseleverne tilbage i skole. Derfor kom meldingen om, at hendes to børn på otte og fem år fra 15. april skal tilbage i skole og børnehave, i den grad bag på hende.

- Det er skræmmende. De er så små. Vi ved ikke, hvad vi sender dem ud til, og jeg synes, det er synd, de skal være prøveklude. For det er sådan, det føles, siger Fahreta Kadic.

Hun arbejder til dagligt på et bosted i Hedensted Kommune og har ligesom mange andre arbejdet hjemmefra i de seneste uger. Her har hun blandt andet brugt tid på at sætte sine børn ind i de sociale forholdsregler, coronakrisen har afstedkommet. Af samme grund virker tanken om at sende dem af afsted i skole og børnhave fjern.

- Vi har holdt børnene hjemme i så lang tid og snakket med dem om at holde afstand og spritte af. Hvordan skal jeg så kunne sende min datter af sted i en klasse med 20 elever? Det er vigtigt for mig som forælder, at jeg kan sende min børn af sted med god samvittighed, men det ved jeg ikke, om jeg kan, siger Fahreta Kadic.

Hun har derfor også allerede truffet beslutning om at holde børnene hjemme i den første uge efter påske.

- Det falder sammen med, at jeg har en uges ferie. Og så må vi se, om de skal af sted ugen efter, siger hun.

Det er skræmmende. De er så små. Vi ved ikke, hvad vi sender dem ud til, og jeg synes, det er synd, de skal være prøveklude. For det er sådan, det føles.

Fahreta Kadic

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce