Annonce
Erhverv

Fagligt aktive går i aktion på Søndergade: Lønforskellen er blevet for stor

I forbindelse med årets overenskomstforhandlinger går fagligt aktive fredag i aktion på Søndergade. Arkivfoto: Morten Pape
Fredag bliver der slået et slag for fair overenskomster, når fagligt aktive går i aktion på Søndergade.
Annonce

Horsens: Forhøjelse af mindstelønnen og ordnede arbejdsforhold er blandt nøgleordene, når fagligt aktive fredag eftermiddag går i aktion på Søndergade.

Her vil de slå et slag for et fair resultat af de overenskomstforhandlinger, som i øjeblikket pågår mellem arbejdsgivere og fagbevægelser.

- Lønforskellen mellem direktøren og arbejderen er de seneste år blevet alt for stor. Derfor er det vigtigt at sikre nogle stærke overenskomster, for uden et organiseret arbejdsmarked vil det blive de stærkes ret på bekostning af de svage, siger Renée Hede, tillidsmand og medlem af Malerforbundet, der er talsperson for aktionen i Horsens, i en pressemeddelelse.

- Uden gode overenskomster undergraves velfærden og de faglige rettigheder, som vi har kæmpet for i generationer, siger hun.

Annonce

Begynder klokken 14

Aktionen i Horsens, der er en af flere spredt i hele landet, er arrangeret af Fagligt Formandsinitiativ, der er et netværk af fagforeningsformænd fra en lang række faglige forbund, blandt andet 3F Horsens.

Aktionen foregår mellem klokken 14 og 16 ved det gamle rådhus på Søndergade 26.

Under årets overenskomstforhandlinger skal der forhandles løn- og arbejdsvilkår på plads for i alt 600.000 danske lønmodtagere i private job. I sidste weekend faldt en aftale på plads for 230.000 ansatte i industrisektoren, mens andre forhandlinger er i fuld gang, blandt andet inden for byggeri og rengøring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Borgmester vil hæve kommuneskat: Horsens ligger i midterfeltet

Annonce