Annonce
Erhverv

Faglærte får gratis efteruddannelse: "Det er alletiders mulighed"

For nylig besøgte Troels Lund Poulsen (V) og folketingskollega Leif Lahn Jensen (S) Erhvervsakademi Aarhus for at blive klogere på den lokale succes. Pressefoto
Erhvervsakademi Aarhus har stor succes med at efteruddanne faglærte og ufaglærte, der enten vil opkvalificere sig eller på sigt skifte spor i karrieren.

AARHUS: Fagleder Birgit Knudsen fra Aarhus Vand er en af de mange faglærte, der gratis efteruddanner sig via midler fra Omstillingsfonden sideløbende med fuldtidsjobbet. Hun læser et HR-fag.

- Jeg får rigtig meget viden, inspiration og nye værktøjer. Med det kan jeg bedre understøtte ledelsen og yde en mere professionel HR-indsats, siger Birgit Knudsen, der er uddannet på kontor og har arbejdet med løn- og personaleadministration i flere end 16 år.

En anden studerende er Senior Trainer Søren Grundtvig fra Bestseller. Han kører hver mandag fra Vejle til Erhvervsakademi Aarhus for at blive klogere på HR-faget.

- Nu får jeg papir på, at jeg har kompetencerne til at gøre det, jeg har arbejdet med i årevis. Omstillingsfonden var det skub, der fik mig i gang med at studere, siger Søren Grundtvig.

På trods af, at det på nogle institutioner har været svært at få alle midlerne i Omstillingsfonden ud og arbejde, så viser nye tal fra Erhvervsakademi Aarhus, at de østjyske virksomheder har fået øjnene op for den statslige pulje.

Siden efteråret 2018 har 987 personer benyttet sig af muligheden og efteruddannet sig på Erhvervsakademi Aarhus. På landsplan er tallet 8189 personer.

Fonden blev etableret, efter at Regeringen og arbejdsmarkedets parter i oktober 2017 indgik en trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse. Akademiet er "best in class" i erhvervsakademisektoren til at få aktiveret pengene fra Omstillingsfonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce