Annonce
Horsens

Fagforeningshus bliver til lejeboliger: Jeg har en passion for projekter som dette

Jannik Bahn overtog bygningen på Fælledvej 30 22. december og har siden da haft sin daglige gang på adressen for at bygge den om til lejeboliger. Foto: Morten Pape
Selvstændig tømrermester har købt fagforeningshus på Fælledvej for at lave det om til seks lejeboliger.
Annonce

Horsens: Fire måneder.

Det er den tid, tømrermester Jannik Bahn forventer, det tager at lave Fødevareforbundet NNF's fagforeningshus på Fælledvej om til seks indflytningsklare boliger.

Tømrermesteren, som driver virksomheden Tømrer Bahn i Skanderborg, overtog nøglerne 22. december, da NNF flyttede til Havnen i Horsens, og tiden, som er gået siden da, er brugt effektivt.

- Vi gik i gang, så snart vi kunne. Planen er at holde fast i bygningens udseende. Ældre dele bliver skiftet ud med nye i bedre kvalitet, men old school-looket bliver fastholdt, siger Jannik Bahn.

De 475 kvadratmeter bliver efter planen lavet om til seks boliger på mellem 65 og 90 kvadratmeter fordelt på to plan. Boligerne får mellem tre og fire værelser og bliver ifølge Jannik Bahn velegnet til børnefamilier, ældre ægtepar og studerende på udkig efter en delelejlighed.


Jeg har en passion for større projekter som dette. Det var derfor, jeg blev selvstændig.

Jannik Bahn, tømrermester


Bygningen får nye vinduer i samme dannebrogsmønster som i dag, der bliver indlagt gulvvarme, og de seks boliger får en stor fælles terrasse.

Når aktiviteten er størst, er syv håndværkere i gang på adressen.

Annonce

Passion for større projekter

Allerede i efteråret 2019 skrev Jannik Bahn under på købskontrakten med Fødevareforbundet NNF, der beskæftigede otte ansatte på adressen.

Tømrermesteren har derfor haft god tid til at forberede planerne for boligprojektet, som han beskriver som et drømmeprojekt.

Fødevareforbundet NNF og dets otte ansatte i Horsens er rykket fra Fælledvej til Havnen i Horsens. Bygningen på Fælledvej skal i stedet fungere som boliger. Foto: Morten Pape

- Jeg har en passion for større projekter som dette. Det var derfor, jeg blev selvstændig. Jeg har tidligere haft fire ejendomme i Horsens, som jeg satte i stand og solgte videre, siger han.

Hans virksomhed, som foruden ham selv beskæftiger tre ansatte, løser primært om- og tilbygningsopgaver for private husejere, og projektet på Fælledvej er således det største, han endnu har kastet sig over.

- Planen er at beholde ejendommen selv, siger han.

Der har foreløbig været to-tre forespørgsler på lejlighederne fra folk, som er kommet ind fra gaden.

Jannik Bahn forventer at kunne leje boligerne ud fra maj eller juni.

Annonce

Sigende for markedet i Horsens

Bygningen er solgt gennem EDC Ejendoms Centret, og salget er sigende for ejendomsmarkedet i Horsens i øjeblikket, vurderer indehaver René Sommer.

- Tilvæksten til byen er stor og renteniveauet er lavt. Derfor oplever vi stor interesse blandt investorer, som er på udkig efter noget, de kan udvikle for at leje ud. Det gælder både ældre boligudlejningsejendomme, som skal renoveres, og erhvervsbygninger, som kan laves om til spændende boligprojekter, siger René Sommer, for hvem salget har haft et personligt islæt.

- Min far er tidligere tillidsrepræsentant hos NNF, så NNF har været en del af min opvækst. Derfor har det været en sjov oplevelse at hjælpe NNF videre, siger René Sommer.

Fødevareforbundet NNF Østjylland er flyttet sammen med 3F Horsens & omegn og FOA Horsens på Havnen 13.

Jannik Bahn blev selvstændig tømrermester i 2012. Projektet på Fælledvej i Horsens er hans hidtil største. Foto: Morten Pape
De seks lejeboliger får en stor fællesterrasse bag bygningen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce