Annonce
Østjylland

Faciliteterne spiller i AGF: - Tingene bliver lagt til rette for os

Assistenttræner Morten Karlsen udstikker dessiner på træningsanlægget. Foto: Axel Schütt
Sønderjyske giver dårlige baner skylden for en temmelig lang skadesliste op til mandagens topopgør. I AGF skal trænere og spillere ikke bruge energi på at tænke over mangelfulde faciliteter.
Annonce

FODBOLD: Hos Sønderjyske, som AGF møder på mandag i Haderslev, krydser de fingre og beder til Vorherre hver gang, de går på træningsbanen.

Udover faren for at blive ramt i nakken af et spyd fra et af de mange atletik-trænende skolebørn omkring banerne på Haderslev Idrætscenter, har Superliga-klubben i snart et år også brokket sig højlydt til kommunen over græsbanernes ringe tilstand, som kaster den ene skade efter den anden efter sig.

Her op til mandagens topopgør melder sønderjyderne således om hele ti spillere, der enten er ukampdygtige eller tvivlsomme, og derfor har den sportslige ledelse nu taget konsekvensen og rykket træningen til andre byer i oplandet.

Så det er i den grad på trods, at cheftræner Glen Riddersholms tropper i skrivende stund, fredag eftermiddag, indtager andenpladsen i landets bedste fodboldrække.

I hvert fald, hvis man måler på faciliteter og professionelle forhold.

- Vi skal have fundet en løsning på det. Det er demotiverende. Der er nogle ting, der har overhalet os, men det er noget, vi arbejder på i kulissen, det ved jeg. Jeg er altid som udgangspunkt positiv, men det her gør ondt. Vi italesatte det for et år siden, men står stadig med samme udgangspunkt.

- Vi må kigge udad og finde nogle, der har nogle opdaterede forhold, så vi kan fastholde det gode moment, som vi har fået skabt, udtaler Riddersholm til Jydske Vestkysten.

Annonce

Hånd i hånd

Helt anderledes står det til i AGF. Der er selvfølgelig også skader her og der, men der høres ikke brok i krogene over spyd i luften eller ujævne græsgange. AGF er herre i eget hus.


Jeg ved ikke, hvilke faciliteter Sønderjyske har, og banerne bliver i hvert fald ikke bedre fra nu. Det gælder i alle klubber. Vi er glade for vores nye klubhus, og det, der følger med, men det er svært at bruge til noget i forhold til at skulle møde dem på mandag. Det skal afgøres inde på banen.

David Nielsen, cheftræner, AGF


Det bliver faktisk ikke meget bedre, lyder det fra topscorer Patrick Mortensen:

- Der er mange, der har en andel i vores succes i sidste sæson, men også den gode start vi har fået nu. Det går jo ned til den allermindste detalje på Fredensvang, hvor vi har helt fantastiske faciliteter, ja, jeg kan nærmest ikke beskrive, hvor godt det efterhånden er blevet, siger angriberen.

Er faciliteterne et undervurderet parameter i forhold til at vinde kampe inde på banen?

- Tingene går i hvert fald hånd i hånd i den her verden. Hvis du har faciliteterne til det, styrketræner du måske lidt mere, og hvis du får god mad hver dag, spiser du også mere rigtigt og lever sundere, og er banerne gode, træner du bedre, bliver derigennem også bedre som hold. Tingene bliver bare lagt til rette for os, og det skal vi sætte pris på, for det er ikke alle hold i Superligaen, der har lige så gode faciliteter, som vi har, kommer det fra Patrick Mortensen.

Det er kun tre år siden, at Glen Riddersholm blev fyret i AGF, og David Nielsen, ny mand på posten, mødte pressen i en træpavillon på parkeringspladsen.

Men siden dengang er der blevet bygget et topmoderne klubhus til 15 millioner kroner og anlagt helt nye træningsbaner, der selv i silende regn - som det var tilfældet fredag formiddag - uden problemer kan ligge strå til en flok trampende Superliga-spillere.

Annonce

De kan jo godt vinde alligevel

Det var ingenlunde tilfældet i Riddersholms tid i klubben, hvor de ofte stod under vand. Nu døjer han så også med underlaget i Haderslev. Samme problemer har der været meldt om i OB, hvor skaderne i perioder også har regnet ned over truppen, hvorfor træningerne blev flyttet til Nyborg og andre eksotiske destinationer.

Tidligere kørte AGF-truppen også til Odder eller Lyseng for at træne på bedre baner. Det er altså fortid.

Men hvad siger David Nielsen? Hvor stor en rolle tillægger han banernes beskaffenhed og varmt vand i bruserne?

- Jeg ved ikke, hvilke faciliteter Sønderjyske har, og banerne bliver i hvert fald ikke bedre fra nu. Det gælder i alle klubber. Vi er glade for vores nye klubhus, og det, der følger med, men det er svært at bruge til noget i forhold til at skulle møde dem på mandag. Det skal afgøres inde på banen.

Men mere generelt - set over hele sæsonen - gør det vel en forskel i forhold til skader, kvalitet i træningen, restitution og så videre?

- Ja, det har helt klart en indvirkning. Det er der ingen tvivl om. Set over en lang periode kan det kun være en fordel at have gode fremfor dårlige faciliteter, det er klart, og vi er glade for vores, men hvor grelt det står til dernede, ved jeg ikke. Jeg hører bare, at de er utilfredse, men det gør jo ikke, at de ikke kan vinde fodboldkampe, siger David Nielsen.

Hvorom alting er, har AGF trods alt haft lidt mere ro på bagsmækken i løbet af ugen som optakt til mandagens møde, ikke snublet rundt i en mudderpøl eller brugt timer på at køre frem og tilbage mellem Haderslev og Bramdrupdam eller Vojens eller Toftlund.

Måske får det en betydning, måske gør det ikke. Det kan kun tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce