Annonce
Horsens

Facebook-debat gjorde Peter klogere på Platform K-konflikten: Jeg fik et nyt syn på brugerne fra Det Gule Pakhus

Illustration: Julius
Avisen hylder den gode tone på de sociale medier. Denne gang siger vi tak for den gode tone til Bella Jørgensen og Peter Kristoffersen for deres indspark i debatten om Platform K.

Konkurrence: Hvad er det, der er gået galt med Platform K? Hvorfor kan de ikke finde ud af det sammen? Og hvem er brugerne fra Det Gule Pakhus egentlig?

De spørgsmål ledte Peter Kristoffersen fra Horsens ind i en debat på Horsens Folkeblads Facebook-side 9. november. Og debatten efterlod ham klogere på konflikten og med et mere nuanceret billede af brugerne fra Det Gule Pakhus, som længe har udtalt kritik af, hvordan kommunen har gennemført kultur-projektet.

- Jeg kiggede på konflikten udefra og tænkte: Hvad er der gået galt her? Jeg havde ikke det store kendskab til Det Gule Pakhus og brugerne, men det virkede på mig, som om de havde boret sig ned i en skyttegravskrig, siger Peter Kristoffersen.

Annonce

I avisens kommentarspor stødte han ind i Bella Jørgensen, som er mangeårig bruger af Det Gule Pakhus. De to kastede sig ud i en længere debat om emnet, og det gjorde de så godt, at avisen nu belønner dem med en æske chokolade og et klap på skulderen som tak for den gode tone.

- Det var uden tvivl en rigtig positiv debat, vi havde. Peter prøvede at forstå, hvor vi (brugerne af Det Gule Pakhus, red.) kommer fra, og jeg kan godt forstå, at det er komplekst at sætte ind i for en, der ser det udefra, siger Bella Jørgensen.

Tak for tonen - Horsens Folkeblad hylder den gode debat

Dette efterår fejrer Horsens Folkeblad den gode debat-tone på Facebook. På et medie, hvor tonen til tider kan være grov, hylder vi dem, der bidrager positivt til debatten med gode argumenter, konstruktive løsninger og ikke mindst en god tone over for andre.

Vi er dykket ned i de mange kommentarspor på avisens Facebook-side, hvor der hver dag bliver debatteret store og små emner, og fundet en vinder, der har bidraget positivt og konstruktivt til debatten.

Vinderen er udvalgt af chefredaktør Lene Vestergaard, journalist Julie Povlsen samt lektor i journalistik på Syddansk Universitet Didde Elnif.

Vinderen belønnes med en æske chokolade og et klap på skulderen for det gode bidrag.

Det er sjældent, hun giver sin mening til kende på facebook, fordi debatten ofte bliver ukonstruktiv, men hun gør en undtagelse, når det kommer til Det Gule Pakhus.

- Det er en hjertesag for mig. Det Gule Pakhus har altid været et frirum for mig, og stedet har lært mig en masse om at begå mig i samfundet og gå demokratisk til værks. Det er et sted, hvor man kan få lov at være sig selv, og nu føler jeg mig en smule åndeligt hjemløs, siger Bella Jørgensen, der ikke længere kommer på Madevej, efter Platform K er blevet oprettet.

Blev overrasket af debatten

Det digitale møde med Bella Jørgensen gav Peter Kristoffersen et nyt syn på brugerne fra Det Gule Pakhus.

- Debatten rykkede noget ved mit syn på brugerne og nuancerede nogle ting for mig. Man er tilbøjelig til at gøre brugerne identiske med stedet. Det skal ikke opfattes som noget negativt - jeg havde bare ikke det store kendskab til det. Men når Bella så dukker op, så begynder mit billede af brugerne at tage mere konkret form og få flere nuancer. Jeg havde ikke regnet med, at det ville ende der, men nogle gange kan man overraskes i en debat, siger Peter Kristoffersen.

Med mange års erhvervserfaring indenfor kultur- og uddannelsesområdet har han en særlig interesse i hele den proces, der ledte op til åbningen af Platform K og den efterfølgende konflikt med brugerne fra Det Gule Pakhus.

- Det understreger, hvor vigtigt det er at gå forsigtigt frem med sådan et projekt. For der er for mig ingen tvivl om, at brugerne af det Gule Pakhus er blevet tromlet, siger han.

Han har også en opfordring til de frustrerede Pakhus-brugere.

- De ved, de har kompetencerne til at bygge noget op fra bunden. Det har de før bevist, at de kan. Så gør det igen et nyt sted, hvor de kan starte på en frisk, siger han.


Debatten rykkede noget ved mit syn på brugerne og nuancerede nogle ting for mig.

Peter Kristoffersen
Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce