Annonce
Kultur

Fabelagtig pianist besøger Horsens med sine malerier

Carsten Dahl har en klar forbindelse mellem sin musik og sine malerier. Sidstnævnte kan nu opleves i Horsens. Arkivfoto: Lars Rasborg
Carsten Dahls talenter rækker vidt - beviset fører han med Horsens Kunstforenings næste udstilling.
Annonce

Horsens: Lyd og lærred... Selv om musikeren Carsten Dahl først og fremmest har skabt sig et navn som fabelagtig ud i førstnævnte, skaber hans kreative hænder også værker på sidste.

Det kan man nu snart opleve i Horsens, hvor Carsten Dahl, der er globalt berømmet som jazzpianist, er blevet hentet ind som næste navn på plakaten over udstillere i Horsens Kunstforening.

Fra 7. november til 13. december kan man opleve ham folde sig ud i landskabsmalerier, der ikke ulig hans musik "emmer af mystisk, personlig forladthed og en både moderne og altmodisch søgende længsel mod lyset", skriver kunstforeningen om udstillingen, der ferniseres 7. november kl. 17-18.30.

Carsten Dahl, der som autodidakt har arbejdet med maleriet som udtryk i de senere år, lægger heller ikke skjul på, at der er en lysende klar forbindelse mellem hans musik og malerier.

- Jeg ønsker at være en åndens maler og en åndens komponist. For mig er toner farver og farver toner. Akkorderne er landskabernes bund, der veksler mellem skygge og lys, dybde og perspektiv, siger Carsten Dahl blandt andet om sin tilgang til kunsten.

Udstillingen kan ses i Horsens Sundhedshus på Grønlandsvej 1 mandag-søndag kl. 9-18 i udstillingsperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce