Annonce
Horsens

Første testrunde på smitteramt plejehjem uden nye smittede

Den første testrunde viste ikke flere smittede blandt beboere på Dronning Ingrids Hjem. Det vækker glæde hos borgmesteren, som dog afventer flere testrunder. Arkivfoto
Beboere og medarbejdere på Dronning Ingrids hjem skal gennem flere test, før der er helt styr på omfanget af smitte med covid-19.
Annonce

Brædstrup: Efter der er blevet konstateret to smittede medarbejdere samt en smittet beboer på en korttidsplads på plejehjemmet Dronning Ingrids Hjem, er alle beboere og medarbejdere blevet testet for smitte med coronavirus.

- Vi har fået svar på testene af beboerne, og der var heldigvis ikke flere smittede. Men beboerne skal testes to gange mere, da der også er en inkubationstid, siger borgmester Peter Sørensen (S).


Det er positivt, at første runde ikke viser flere smittede, det er jeg indtil videre lykkelig for.

Peter Sørensen


Man kan således endnu ikke udelukke, at der kan være flere smittede på plejehjemmet.

- Det er positivt, at første runde ikke viser flere smittede, det er jeg indtil videre lykkelig for, men vi afventer selvfølgelig de næste to testrunder, siger borgmesteren.

Medarbejderne på Dronning Ingrids Hjem er ligeledes blevet testet, men lørdag eftermiddag havde borgmesteren ikke fået resultaterne fra de test.

Sideløbende med at der er konstateret smitte på Dronning Indgrids Hjem, fortsætter kampen mod covid-19 på Regionshospitalet Horsens, hvor lørdagens status var, at 31 medarbejdere er smittede med covid-19.

- Kan smitten på plejehjemmet komme fra sygehuset?

- Det kan jeg ikke svare på, lyder det fra borgmesteren.

Annonce

Færre smittede

Lørdagens coronatal fra Statens Seruminstitut viser, at der det seneste døgn er 21 borgere i Horsens Kommune, som er testet positiv.

Det er et fald i forhold til fredag, hvor døgnet talte 28 nye tilfælde af smittede borgere.

Borgmester Peter Sørensen får tallene fra Styrelsen For Patientsikkerhed, det er en lidt anden opgørelse. Ifølge de tal er smitten faldet til 18 nye tilfælde.

Altså et betydeligt fald.

- Det er stadig et højere antal, end vi er vant til, men jeg er selvfølgelig glad for, at der ikke er 28 nye tilfælde som for et døgn siden, men kun 18, siger borgmesteren, som kalder det sandsynligt, at smitten blandt medarbejderne på sygehuset afspejles i kommunens samlede smittetal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter ulykke på Vestvejen: Familie på tre - næsten fire - har det godt

Annonce