Annonce
Brædstrup

Første step i posthus-projekt er i gang

Håndværkere er gået i gang med at rydde det gamle posthus for indmad. Herefter skal den bageste bygning rives ned. Foto: Henrik Sandvad

Arbejdsmænd gik i sidste uge i gang med rydde ud i det gamle posthus i Brædstrup, som i fremtiden skal være lejligheder og café.

Brædstrup: Der er atter kommet liv i det gamle posthus i Brædstrup. I sidste uge gik arbejdsmænd nemlig i gang med at rydde op og brække ned, og dermed gik første fase af en større modernisering af bygningen i gang.

Det er ejendomsfirmaet PHC Ejendomme anført af Helle og Peter Pørtner Voldby, som har købt posthuset, og de forventer, at renoveringen går i gang i begyndelsen af det nye år.

- Vi er ikke gået i gang med renoveringen endnu. Vi har et samarbejde med kommunen, og der er lige nogle ting, som skal falde helt i hak, inden vi går i gang med at nedrive den bagerste bygning. Vi er gået i gang med at tømme hele underetagen og førstesalen, så tingene kan blive sorteret og komme på genbrugspladsen, siger Helle Pørtner Voldby.

Som en del af renoveringen af den gamle posthus-bygning skal en sidebygning rives ned, således at kun hovedbygningen står tilbage. Her skal der etableres lejligheder på 1. og 2. sal og en café i stueetagen.

- Vi håber, at nedrivningen kan ske først på året, men i foråret 2019 er vi i gang med hele ejendommen, siger Helle Pørtner Voldby.

PCH Ejendomme afventer stadig godkendelse af de endelige tegninger, og så snart de er godkendt, går ejendomsselskabet i gang med renoveringen af bygningen.

Annonce

Café-team på plads

Det gamle posthus vil i fremtiden få en markant placering i Brædstrup midtby, idet den kommende banesti skal gå lige forbi cafeen. Dermed kan cafégæsterne nyde udsigten til den nye banesti.

- Vi vidste, da vi købte posthuset, at der er et ønske om at føre naturstien gennem byen, og vi er også selv interesseret i, at den del af områdefornyelsen bliver en realitet. Så lige nu væbner vi os bare med tålmodighed, siger Helle Pørtner Voldby.

Ejendomsudviklerne af posthuset har allerede indgået et samarbejde med et café-team, som skal drive byens kommende café. Cafeen udlejes af PHC Ejendomme til caféteamet, men hvem det er, og hvornår cafeen åbner, kan Helle Pørtner Voldby ikke gå i detaljer med endnu.

- Men vi ved, at de har planer om at skabe et superfedt sted for Brædstrups borgere. Vi håber, cafeen bliver et stort aktiv for byen, siger Helle Pørtner Voldby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce