Annonce
Horsens

Første spadestik på Pakhusene: Omstridt byggeri på Nordhavnen er sat i gang

De fire første spadestik til byggeriet af Pakhusene blev taget af borgmester Peter Sørensen (S), Michael Mortensen, Casa, hans søn Frederik og ejendomsudviklingschef Lars Rahbek, Casa. Foto: Søren E. Alwan
Om godt halvandet står Pakhusene med lejligheder, restaurant, kontorhus og p-hus klar til indflytning. Bygherren, Casa, tror, at kritikerne vil blive overbevist, når byggeriet står færdigt.
Annonce

Horsens: - Vi sætter nu gang i det vel nok mest omtalte byggeri i Horsens i nyere tid.

Sådan lød det fra bygherren Michael Mortensen, Casa, da han onsdag eftermiddag bød velkommen til det første spadestik på byggeriet Pakhusene på Nordhavnen - på grunden, der tidligere husede fiskefoderfabrikken Dana Feed.

Sandt er det, at byggeriet har været meget omtalt, blandt andet i Folkebladet, og her mest negativt fra blandt andet naboer i området og flere politiske partier. Det var da også et splittet byråd, der i februar gav endeligt grønt lys for byggeriet.

Onsdag eftermiddag var smilene fremme i det hvide telt på byggepladsen, og Michael Mortensen var fortrøstningsfuld på byggeriets vegne.

- Jeg håber og tror, at folk, når byggeriet står færdigt, vil se, at det er det rigtige skridt, vi har taget, og at det hele hænger sammen, sagde han.

Også borgmester Peter Sørensen (S) bemærkede i sin tale, at der har været "drøftelser" om byggeriet.

- Det er helt naturligt og sundt, men når vi ser det stå der, og tankerne om det gode liv på havnen realiseres, vil vi sige, at det var godt, at det blev lavet, spåede Peter Sørensen, der samtidig rettede en tak til bygherren, Casa.

- Det er ikke en selvfølge, at der er virksomheder, der har lyst til at investere i Horsens. Tak til jer, der tror på samfundet Horsens, lød det fra borgmesteren.

Det er ikke en selvfølge, at der er virksomheder, der har lyst til at investere i Horsens. Tak til jer, der tror på samfundet Horsens.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

Annonce

Casa udlejer selv boliger

Byggeriet er delt op i to faser. Byggeriet af 53 udlejningsboliger og en restaurant/café ud mod havnebassinet går i gang nu. Det gør byggeriet af et p-hus med tilhørende vaskehal i den østlige ende af området også, og efter sommerferien indledes byggeriet af et kontorhus til fagforeningerne 3F, FOA og NNF ud mod Niels Gyldings Gade.

Fagforeningerne flytter efter planen ind i det nye domicil som de sidste ved årsskiftet 2020/2021.

Det bliver Casa selv, der skal stå for udlejningen af boligerne, fortalte ejendomsudviklingschef Lars Rahbek, Casa.

- Vi regner med, at vi vil oprette en venteliste til boligerne om tre-fire måneder, som man så kan skrive sig på, sagde han.

Casa skal også i nær fremtid finde en bestyrer af restauranten/caféen.

- Det skal være én med en vis tyngde, der både kan håndtere store selskaber og det uformelle mødested. Vi har følere ude, men endnu ikke en aftale på plads, sagde Lars Rahbek.

I projektet er der også en option på at bygge et havnebad foran boligerne, og den forventer Lars Rahbek, at Casa vil udnytte.

- Det er ikke plads endnu. Dialogen med kommunen, der jo skal drifte havnebadet, er i gang, og jeg håber, at da vi i løbet af i år kan løfte sløret for planerne, sagde han.

Pakhusene

Byggeriet Pakhusene på den tidligere Dana Feed-grund er i alt på 15.500 kvadratmeter.

Det omfatter 4900 kvadratmeter boliger, 53 udlejningslejligheder fra 62 til 130 kvadratmeter, 950 kvadratmeter brasserie/restaurant/café, et kontorhus på 2750 kvadratmeter til fagforeningerne 3F, FOA og NNF og et parkeringshus på 6750 kvadratmeter med cirka 210 p-pladser og 1300 kvadratmeter bilpleje- og vask.

Casa Group er bygherre på byggeriet, Casa A/S er totalentreprenør på bolig/- og erhvervsdelen, mens CG Jensen er totalentreprenør på p-huset.

Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects.

Byggeriet forventes endeligt færdigt ved årsskiftet 2020/2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Rekordmange bliver testet i Horsens Kommune i disse dage

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce