Annonce
Horsens

Første spadestik på kampsportscenter: - Det bli'r simpelthen så godt

Ole Lund Svendsen, der er formand for Parkhallen, fortalte, at bestyrelsen havde fået en forespørgsel om en udvidelse med et kampsportscenter. - Vi opfatter det som en betroet opgave, og den tager vi alvorligt. Vi vil gerne have et godt byggeri inden for den ramme, der er aftalt. Foto: Mette Graugaard
Om et års tid - godt og vel - kan kampsportsklubber i Horsens tage det nye center ved Forum Horsens i brug.
Annonce

Horsens: Begejstringen for et kommende kampsportscenter ved Forum Horsens var stor, da der mandag var første spadestik for byggeriet.

- Det bliver simpelt hen så godt, lød det fra Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget, om de knap 4000 kvadratmeter dedikeret til lokal kampsport.

Ja, det vil kræve omstilling og kompromisser, når mange klubber samles ét sted.

- Nu får I det her fede tilholdssted, jeg håber, det vil løfte jer rigtig meget.

Den forventning deler han med formanden for Bokseklubben Vitus Horsens, Poul Erik Rasmussen.

- Vi får et fællesskab i centret, det er er et aktiv for alle. Her skal vi ikke længere tænke på vand og strøm, det vil frigive energi til boksning, lød det fra formanden, som har været med i arbejdet med at planlægge kampsportscentret fra start.

- Det bliver et kraftcenter for hele byen, og så forestiller jeg mig også, at lokalerne kan bruges af andre i dagtimerne. Vi kommer jo efter fyraften.

En god flok af de involverede i byggeriet af det nye kampsportscenter og klubber, som flytter ind i centret, deltog i rejsegildet. Foto: Mette Graugaard
Annonce

Klar om et års tid

Lige nu er centret kun markeret som en stort hul, hvor det store, udendørs 50 meter svømmebassin lå, indtil det blev lukket i 2003. Her har mange taget udspring fra 3, 5, 7 eller 10 meters højde.

Og netop et nyt 50 meter bassin er anden etape af byggeriet. Bassinet kommet til at ligge mellem det nye kampsportscenter og kolonihaverne ved Nørrestrand. Det bliver dog et indendørs bassin i modsætning til det gamle.

Et godt bud på første spadestik til det byggeri er foråret 2020. Her snakkes om en maks. dybde på omkring to meter, så udspring skal også fremover foregå i det nuværende Aqua Forum.

For borgmester Peter Sørensen (S) er hele Forum Horsens-komplekset helt unikt.

- Her samles alle aldre og alle niveauer - både motionister og elite.

Med kampsportscentret bliver det koncept udvidet. Planen er, at de nye faciliteter tages i brug efter sommerferien i 2020.

Base Erhverv står for byggeriet sammen med to andre lokale virksomheder, Skala Arkitekter og ingeniørfirmaet Rønslev ApS, i det, de kalder "Team Base Erhverv".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce