Annonce
Horsens

Første spadestik har vi tit, sagde borgmesteren: Men denne gang var det specielt

Borgmester Peter Sørensen (S) fik lov til at stikke spaden i jorden. Han ses her med Lone Ørsted (S), formand for Børne- og uddannelsesudvalget, til venstre og Jens Winther, administrerende direktør i STB Byg, til højre. Foto: Nicolai Skovgård
Om et år skal der stå en bæredygtig daginstitution med DGNB Guld-certifikat klar i Bygholm Bakker. Onsdag tog man første spadestik.
Annonce

Horsens: Hindbærsnitterne var både sikret mod den silende regn og den smitsomme coronavirus, da der onsdag eftermiddag var første spadestik på en ny daginstitution i Bygholm Bakker mellem Horsens og Lund.

- Første spadestik har vi heldigvis tit, lød det indledningsvis fra Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune, da han som den første af to var på talerstolen.

Her refererede han primært til udviklingen i kommunen, hvor nye tilflyttere giver et behov for flere institutioner. Den i Bygholm Bakker er dog en særlig en af slagsen.

Her tager man hul på et byggeri, der skal være bæredygtigt og leve op til det såkaldte DGNB Guld-certifikat, som stiller krav til blandt andet valget af byggematerialer, og hvordan der bliver brugt så få ressourcer som muligt - både under byggeriet, og når institutionen står færdig og tages i brug.


Det bliver den første i rækken af mange af sådanne byggerier i kommunen.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Det bliver den første i rækken af mange af sådanne byggerier i kommunen, fortalte borgmesteren, som også glædede sig over, at interessen for at bosætte sig i Bygholm Bakker har været stor, ligesom man har set det med Provstlund og andre udbygninger, hvor det skinner igennem, at mange gerne vil være tæt på motorvejen uden at være generet af den.

Annonce

Lidt længe undervejs

Daginstitutionen i Bygholm Bakker skal rumme 150 børn med plads til at udvide med yderligere 70. Knap 1400 kvadratmeter med fire vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. Det er en stor institution på en lille grund, fordi naturen i området skal udnyttes.

Daginstitutionen kommer til at ligge øst for Søvej med indkørsel fra Søvej i det sydligste af Bygholm Bakker. Illustration: Skala Arkitekter

Byggeriet skulle egentlig være startet i foråret - kort efter, STB Byg i januar blev udpeget til at være totalentreprenør på projektet. Netop dét påpegede administrerende direktør Jens Winther i en lille, velment stikpille mod kommunen:

- For os er der fire store markeringer af sådan et projekt. Når vi vinder det, første spadestik, rejsegildet, og når vi afleverer det. Vi synes jo, det har været lidt længe undervejs, for nu har vi arbejdet med projektet i godt et år, lød det fra talerstolen.

Annonce

Et års arbejde

Her refererede Jens Winther også til et godt samarbejde med Skala Arkitekter og Drias Rådgivende Ingeniører, og der var også plads til at rose Horsens Kommune for visionerne med at bygge mere bæredygtigt.

Sådan her ser ideen bag daginstitutionen ud. Om et år vil resultatet være synligt. Illustration: Skala Arkitekter

Ligesom spadestikket var det, er ibrugtagelsen af institutionen også udskudt et halvt år - til efteråret 2021. Lige nu er der blot et "fodaftryk", som Jens Winther kaldte det, hvor der er gjort klar til opførelsen af institutionen.

- Vi går i gang i morgen tidlig, lød den afsluttende kommentar fra den administrerende direktør.

Først var det dog tid til at pakke hindbærsnitterne ud af plastikken og nyde dem med en kop kaffe til.

Hindbærsnitterne blev hverken våde eller ramt af coronavirus. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Hedensted

Tilbage på podiet: Hedensted er landets tredjebedste erhvervskommune

Annonce