Annonce
Horsens

Første skridt mod ombygning: Alt skal væk fra Bytorvets første sal

Butikkerne har stået tomme længe, og nu rømmes de for inventar, så en større ombygning af ændring af planløsningen i Bytorv Horsens kan iværksættes. Arkivfoto: Mette Mørk
Førstesalen i Bytorv Horsens skal tømmes og bygges om, så nu er inventar fra lukkede butikker sat på auktion sammen med effekter som julemandens stol og sofagruppen fra centrets legerum.

Horsens: Bytorv Horsens' nye ejere, Scandinavian Shopping Center Partner (SSCP), tager nu første skridt mod den omfattende ombygning af butikscentrets første sal, som køberen allerede løftede sløret for i forbindelse med overtagelsen i august.

Det betyder, at alverdens inventar fra førstesalen nu skal væk, inden håndværkerne kan rykke ind.

- Vi har bedt Horsens Auktioner om at sælge det hele. Hvis nogen kan bruge det, er det jo bedre at få det videre frem for bare at smide det ud, siger Claus Tüchsen, direktør og partner i SSCP.

Hos det lokale auktionsfirma er det blevet til 185 katalog-numre, som er sat til salg på en online-auktion, fortæller indehaver Heidi Haugaard. Auktionen er skudt i gang, og den løber frem til 9. december kl. 20.

- Der er ikke mindstepriser på nogen af effekterne, så vi forventer, at det hele nok skal blive solgt. Sådan noget som et rullegitter eller en disk koster jo ellers en krig, siger hun.

I skrivende stund er der budt 100 kroner for to komplette rullegitre i en anseelig størrelse. De kan erhverves i forskellige størrelser, og auktionskataloget byder blandt meget andet også på diske, udstillingsmontrer og reoler i alverdens størrelser, lamper, armaturer, alarmsystemer, tøj-stativer, mannequin-dukker, kassevis af bøjler og papirsposer, og fra legerummet sælges der både legetøj og sofagrupper.

- Og så er der jo julemandens stol, pointerer Heidi Haugaard.

Den beskrives i kataloget som julemandens stol af "guld" med løvehoveder - lavet i skrøbeligt gipslignende materiale og i ukendt stand.

Alle varer, der nu er sat under hammeren, kan ses efter i sømmene fredag 6. december, når Horsens Auktioner holder eftersyn på Bytorvets førstesal i tidsrummet kl. 15-18.

- Og køber man noget, skal det hentes onsdag 11. december inden for et fastlagt tidsinterval før eller efter centrets åbningstid. Det er planlagt, så vi ikke generer de andre butikker og kunderne i centret, fortæller Heidi Haugaard.

Hun glæder sig over opgaven, som er lidt anderledes end dem, auktionshuset ellers har haft.

- Det er en sjov og ny opgave for os, og inderhaverne har ikke de store forventninger til priserne, så jeg er sikker på, vi nok skal få solgt det hele, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce