Annonce
Odder

Første mål nået: Triatlet skal med til VM i halvironman

Martin Steen Thomsen dyrker halvironman. Det betyder en svømmetur på 1,9 kilometer, derefter 90 kilometer på cykel for at slutte med 21,1 kilometer løb. Foto: Søren E. Alwan
Det er fedt at klare sig godt som amatør blandt konkurrenter, der hverken har børn eller fuldtidsjob. Martin Steen Thomsen skal med til VM i september.

Over Randlev: Den store drøm om komme med til VM har Martin Steen Thomsen selv opfyldt. Hvad er så det nye mål?

- Jeg kan ikke skrive min målsætning ned på papir, så folk kan forstå det. Og jeg kender heller ikke konkurrenterne, siger Martin Steen Thomsen.

Men han er fast i mælet, når han fortæller om sin motivation. Han arbejder som cykelmekaniker i Låsby, og ved siden dyrker han triatlon. Og han har for nylig kvalificeret sig til VM i halv ironman, som foregår i Nice i september. Martin Steen Thomsen deltager i aldersklassen 25-29 år.

- I en halv ironman er det den sværeste klasse. Det er der, du peaker. Og det motiverer mig at slå de unge gutter og bagefter tage min datter op. Så kigger de andre på dig, fortæller Martin Steen Thomsen.

Han er 25 år og bor i Over Randlev med sin kæreste Maria Juel Henriksen. Parret har datteren Mille, der er to og et halvt år, og en søn på vej til december.

Annonce
Jeg tror ikke, jeg har det fysiske, der skal til for at nå toppen af proerne. Så er der rigtig mange ting, man skal fravælge. Jeg ligger på grænsen, men jeg vil hellere fortsætte som amatør med børn, familie, hund, hus og fuldtidsjob.

Martin Steen Thomsen, triatlet

Takker for støtte

- Så der er fuld skrue på. At vi får det til at lykkes, motiverer mig. Det er sjovt at vide, at det også kan lade sig gøre på den her måde. Så jeg er glad for støtten fra min kæreste og forældre, venner og sponsorer, siger triatleten.

Han ved godt, at uden deres opbakning havde han ikke kvalificeret sig til VM. Og han har ikke ambitioner om at blive professionel.

- Jeg tror ikke, jeg har det fysiske, der skal til for at nå toppen af proerne. Så er der rigtig mange ting, man skal fravælge. Jeg ligger på grænsen, men jeg vil hellere fortsætte som amatør med børn, familie, hund, hus og fuldtidsjob, siger Martin Steen Thomsen.

Da han for et år siden hørte, at VM i halv ironman skulle foregå i Nice, satte han sig i hovedet, at han skulle med. De kommende år holdes VM nemlig i New Zealand og USA, hvor det er dyrere at være med.

Først forsøgte Martin Steen Thomsen at kvalificere sig ved et stævne i Dubai. Det kostede omkring 25.000 kroner og gav en masse erfaringer - men ingen VM-plads.

EM gav kvalifikation

- Så var det nødt til at blive ved EM i Helsingør. Der var syv VM-pladser på spil, men konkurrencen var også hårdere. Det var min sidste chance, så det var mentalt hårdt at gå ind til. Og dem, der blev top tre, er nok proffer næste år, siger Martin Steen Thomsen.

Han endte som nummer seks i tiden 4.07.49. Det er hans bedste tid, men det er svært at sammenligne tider - og derfor svært at sætte mål.

- Nice er legendarisk indenfor triatlon. Der er kuperet terræn, og det er ikke der, du sætter rekorder. Det vigtigste for tiden er cykelruten, og vi skal cykle op ad bjerge. Cykling har altid været min stærke side, og i bjergene kan du ikke ligge på hjul af andre, der må du klare dig selv, siger Martin Steen Thomsen.

Ved EM løb han den halve maratondistance på 1.20 rent, og den tid vil han gerne under. Hvis han kommer i top 20 i sin aldersklasse, vil det også være godt - lidt afhængigt af feltet, der måske vil omfatte 150 af verdens bedste amatør-triatleter.

- Men først og fremmest var målet at kvalificere mig, siger Martin Steen Thomsen.

Mønten i Martin Steen Thomsens hånd er adgangstegnet til VM, og mønten sikrede han sig ved EM i Helsingør. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC pelsede de sydfynske kaniner

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce