Annonce
Erhverv

Første klimavinder har givet alle noget at varme sig over

Formand Morten Juhl Lassen fra Hedensted Fjernvarme kunne glæde sig over at modtage første udgave af en ny klima- og energipris i Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen
Hedensted Fjernvarme modtog onsdag aften som den første en ny klima- og energipris i Hedensted Kommune som symbolet på, at de med en række investeringer har taget den grønne førertrøje på.

Hedensted: I et felt på otte indstillede kandidater kunne Hedensted Fjernvarme onsdag aften under erhvervslivets nytårskur i Hedensted Kommune modtage første udgave af en ny klima- og energipris.

Den vandt de som følge af en mangeårig grøn strategi centreret omkring alternative energikilder. Blandt andet er der i de seneste år investeret 38 mio. kr. i et 11.000 kvm solvarmeanlæg, seks mio. kr. i et nyt træpillefyr, og senest nærmer også et 30 mio. kr. stort overskudsvarmeprojekt med Air Liquide sig målstregen.

Resultatet har været til gavn for både miljøet og forbrugerne, da værket allerede mod slutningen af året står foran at blive næsten helt CO2-neutral, samtidig med at varmeprisen gennem årene er faldet med flere tusinde kr.

- Med jeres investeringer i alternative energikilder som flis og sol og jeres samarbejde med lokale virksomheder om brug af deres overskudsvarme har I vist vejen for andre. I en tid, hvor klimaet står højt på den politiske dagsorden, er der brug for de visioner og den nytænkning, som I repræsenterer, sagde formand Ole Kjærskov Nielsen (DF) fra Klima- og Energirådet i Hedensted Kommune.

Formand Morten Juhl Lassen fra Hedensted Fjernvarme kunne glæde sig over at modtage første udgave af en ny klima- og energipris i Hedensted Kommune. Foto: Michael Svenningsen

Stolte modtagere

Prisen tog form af et maleri, som naturligvis var indrammet i genbrugstræ.

Præcis, hvor den kommer til at hænge, vides ikke, men driftsleder Torben Alex Nielsen var tilsyneladende så glad for prisen, at han ikke var sen til straks at medbringe det under armen.

- De seneste år har vi arbejdet målrettet på billig og grøn varme til Hedensted, og vi er stolte over at være lykkedes. Når vi til efteråret bliver næsten CO2-neutrale, har vi sparet miljøet for 10.000 tons CO2 om året. Det er et vigtigt bidrag i klimaindsatsen, som vi håber kan tilbydes til endnu flere i fremtiden, sagde formand Morten Juhl Lassen fra Hedensted Fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce