Annonce
AC Horsens

Første kamp med ryggen mod muren for AC Horsens

Louka Prip er en af de spillere, der skal være skarp og målfarlig til de kommende kampe for AC Horsens.  Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
AC Horsens skal sætte en stribe sejre sammen, og startskuddet skal helst komme mod OB.

Horsens: Matematisk er det langt fra umuligt, men det ser alligevel voldsomt svært ud for AC Horsens i bunden af Superligaen. Søndag tager holdet fat på de 10 sidste og afgørende kampe i nedrykningsspillet.

Bjerget, der skal bestiges, er et efterslæb op til VB på 10. pladsen på 12 point og otte point op til Lyngby på 11. pladsen. Der er 30 point at spille om, men der skal sættes mange sejre sammen, hvis AC Horsens mirakuløst skal klare frisag.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at forberede os i pausen. Der er blevet trænet igennem med høj intensitet, og vi har haft tid til at arbejde med detaljerne, siger cheftræner Jens Berthel Askou.

- Vi ved godt, at vi skal sætte mange sejre sammen, men vi er nødt til at fokusere på en kamp ad gangen. Som udgangspunkt skal vi vinde alle kampe, og det afgørende er, at vi ved, at kan vinde over alle, hvis vi rammer et højt niveau, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Kampen for at undgå fejl

Første chance for at hente tre point er hjemme mod OB.

- Vi skal bruge en sejr, men den får vi ikke i de første 10 minutter af kampen, så der bliver ikke tale, om, at vi spiller med to i bagkæden fra start, siger cheftræneren for at sætte tingene på spidsen.

AC Horsens har flere gange i denne sæson prøvet at være bagud med 2-0 på to hurtige scoringer af modstanderne. Det kommer mere til at handle om at slide modstanderne op.

- Spillerne skal være meget fokuserede og koncentrerede, så vi undgår fejl. Det er noget af det, vi har prøvet at skærpe under træningerne ved ikke at acceptere det mindste sløseri eller fejl, selv om vi "bare" arbejder med nogle pasningsøvelser, siger Jens Berthel Askou.

Annonce

Behov for justeringer

OB skiftede ud på trænerposten lige før landskampspausen.

- Det ser ikke ud til, at det ændrer markant på OB's tilgang til kampene, men det er klart, at et trænerskifte kan give mere energi til et hold. Vi kan ikke gøre andet end at være klar til at justere taktisk undervejs i kampen, hvis der er behov for det, siger Jens Berthel Askou.

Casa Arena har haft godt af en periode uden kampe og lidt flere varmegrader.

- Banen er blevet bedre. Det kan være en fordel, for OB's dygtige offensive folk, men omvendt kan vi også udnytte, at banen er blevet bedre, siger Jens Berthel Askou.

Der er tvivl om Malte Kiilerich og Jannik Pohl, ligesom Magnus Jensen stadig er skadet, men ellers råder AC Horsens over en bred trup. Det er kun Hallur Hansson, der har været afsted på landsholdsopgaver.

AC Horsens' forventede startopstilling. Reserverner vælges blandt disse: Malte Kiilerich, Jonas Gemmer, Peter Nymann, Agust Hlynsson, Nicolai Brock-Madsen, Casper Tengstedt, Jonas Thorsen, Aleksandar Stankovic. Dommer: Aydin Uslu
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce