Annonce
Østjylland

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Virus afdelingen på Skejby Sygehus.Arkivfoto: Michael Svenningsen

En dansk mand hjemvendt fra Hubei-provinsen er indlagt på en særlig isolationsstue på Universitetshospital. Først onsdag morgen skal prøver vise, om han er bærer af coronavirus

Annonce

AARHUS: En dansk patient undersøges i øjeblikket for smitte med coronavirus og er i isolation på Aarhus Universitetshospital.

Det bekræfter Aarhus Universitetshospital.

- Vi har modtaget en patient, der har været i området, hvor coronavirus florerer, fortæller ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital til Århus Stiftstidende.

Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet er der tale om en mand, der er kommet hjem fra Hubei-provinsen i Kina, hvor coronavirusset menes at stamme fra.

Lars Østergaard ønsker ikke at uddybe patientens alder.

- Jeg kan sige, at patienten er midaldrende, og vedkommende har det godt. Nu har vi taget blodprøver, som analyseres på Statens Serum Institut, og så får vi svar på prøverne i morgen tidlig. Først da ved vi, om der er tale om coronavirus.

Ledende overlæge Lars Østergaard fra Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital følger konstant med i udviklingen omkring den nye coronavirus med rødder i Wuhan i Kina. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

På isolationsstue

- Patienten er på en isolationsstue med undertryk og personalet arbejder i specielle dragter, tilføjer overlægen.

Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital har gennem nogen tid forberedt sig på at modtage patienter med tegn på coronavirus.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er personalet specialuddannet til situationer som denne og Aarhus Universitetshospital i Skejby tager alle forholdsregler.

- Det er vigtigt at sige, at det ikke er afklaret, om der er tale om ny coronavirus, og smitterisikoen i Danmark er fortsat lav, tilføjer sundhedsministeren.

Annonce

Patienten bor i Vestdanmark

Overlæge Lars Østergaard ønsker ikke at uddybe, om vedkommende har været på for eksempel forretningsrejse eller på ferie i Kina.

- Jeg kan kun oplyse, at patienten bor et sted vest for Storebælt, som er det område, vi optager patienter fra.

Smitte med coronavirus mistænkes kun, hvis en person har en akut, alvorlig, nedre luftvejsinfektion med feber, oplyser Statens Serum Institut til Ritzau.

Sundhedsstyrelsen bekræfter ligeledes, at en patient undersøges.

- Infektionsmedicinsk afdeling på Skejby har her til aften modtaget en patient med feber og hoste. Patienten blev indlagt fra hjemmet og direkte på en særlig højisolationsstue.

- Efter undersøgelsen på sygehuset fastholdes mistanke om, at patienten er smittet med ny coronavirus, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Den oplyser samtidig, at øvrige patienter, besøgende og medarbejdere på hospitalet ikke er udsat for smittefare.

Coronavirusset stammer fra den kinesiske millionby Wuhan, men har de seneste uger spredt sig til en række andre lande. Den omtalte patient skal for at have fået virusset enten have opholdt sig i Wuhan i Hubei-provinsen i 14 dage, før symptomerne meldte sig, eller inden for de seneste 14 dage have haft kontakt med en person, som er mistænkt for eller har fået påvist at have infektionen.

Mandag kunne de svenske myndigheder oplyse, at to personer, som var blevet undersøgt for coronavirus i Skåne, ikke er bærere af smitten. De to patienter havde været indlagt på et hospital i Malmø, hvor de havde været i isolation.

Foreløbig er flere end 100 personer døde af virusset, og yderligere op mod 4.000 er smittet - langt de fleste i Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce