Annonce
Horsens

Første dag på Kør-selv-festival aflyst: Et spørgsmål om sikkerhed

Kør-selv-festival i Horsens aflyste i sidste øjeblik torsdagens arrangementer af sikkerhedsmæssige årsager, da vejrudsigten lovede kraftigere vind, end den oppustelige storskærm kan kapere. Foto: Søren E. Alwan
Skybrud og blæst har sat en stopper for dag ét af den tre dage lange Kør-selv-festival på Fængslet. De øvrige dage ventes afviklet som planlagt.
Annonce

Horsens: Der bliver ikke nogen arrangementer ved Kør-selv-festival torsdag aften alligevel. Festivalen skulle have vist filmen "Dronningen" på storskærm, men filmen er aflyst på grund af vejret.

- Det er et spørgsmål om sikkerhed. Der er både varslet storm og skybrud. Vi har været i kontakt med vores sikkerhedsrådgiver og med DMI om beslutningen, siger kulturchef Lasse Schuleit.

Filmen skulle have været vist på en stor oppustelig skærm, som var blevet stillet op på den store plads på Fængslet.

- Den har nogle begrænsninger, i forhold til hvor stor en vind den bryder sig om. DMI varsler væsentligt kraftigere vind end det. Desuden betyder skybruddet, at der skulle holde en masse biler med motor og vinduesvisker tændt under hele filmen, siger Lasse Schuleit, som dermed antyder, at oplevelsen nok heller ikke ville have været helt den samme.

Storskærmen kan ikke holde til den kraftige vind, som DMI har stillet i udsigt. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Ingen problemer de andre dage

Kulturchefen slår dog fast, at festivaldeltagerne ikke skal frygte, at fredagens og lørdagens arrangementer også bliver aflyst.

- Det ser helt anderledes ud de andre dage. Der skulle også komme regn, men slet ikke i de mængder, som der er lovet torsdag aften. Så vi satser stærkt på, at vi får lov at gennemføre det, siger han.

Visningen af "Dronningen" skulle have markeret åbningen på festivalen, og det var det eneste arrangement, som skulle være gennemført torsdag.

- Det er selvfølgelig beklageligt, men torsdag har det mindste program, så skulle det aflyses en dag, så er det fint, at det blev torsdag, selvom det selvfølgelig er virkelig træls, siger Lasse Schuleit.

Hvis man havde glædet sig til at se film torsdag aften og stadig gerne vil på festival, så er der fortsat billetter at få til flere af de øvrige arrangementer.

Selve scenen, hvor festivalens live-arrangementer skal foregå, er klar til brug fredag og lørdag. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce