Annonce
Erhverv

Første bager i verden: Her kan du designe dit eget brød

Alle selvdesignede brød bliver lagt i hver sin form. Foto: Jens Amtoft

Skal bagerbrødet være lavet på vand eller æblejuice, og skal der være oregano, skinke eller parmesan i? I Hovedgård kan man bestille præcis det brød, man har lyst til.

Hovedgård: Som den første bager i verden indfører bagermester Henrik Kjær fra Hovedgård nu mulighed for, at man kan designe sit eget brød.

Hvis man besøger bagerbutikken i Hovedgård, bliver man mødt af en stander med en ipad, hvorpå man kan trykke ind, hvilke ingredienser, der skal være i brødet.

- Når man har valgt, hvad man vil have, så betaler man, og fredag formiddag, kan man hente brødet i butikken, fortæller Henrik Kjær.

I disse dage står bageriet på den anden ende, mens det nye system bliver indkørt.

- Vi har to belgiere en og dansk bager fra vores melleverandør Puratos, der hjælper os med at indføre systemet. Torsdag bagte vi 61 brød på fire timer, så nu er vi ved at være klar til at tage imod folks bestillinger, fortæller bagermesteren.

Når systemer er fuldt implementeret, kan man lave 67 forskellige variationer. Lige nu, mens systemer er ved at blive indkørt, er der 27 kombinationer at vælge imellem. Hvert brød koster 30 kr.

- Jeg tror, at det her er noget, der er kommet for at blive. Jeg tror, at folk gerne vil designe deres eget brød. Nu prøver vi, og så må vi se, hvordan det går, siger Henrik Kjær.

Testbager René Nielsen repræsenterer melfirmaet Puratos.

- Vi har valgt at spørge, om Henrik Kjær vil være den første i verden til at prøve det her koncept. Det er lavet før med cupcakes og frozen yoghurt, men ikke med brød, fortæller René Nielsen.

Annonce

Jeg tror, at det her er noget, der er kommet for at blive. Jeg tror, at folk gerne vil designe deres eget brød.

Henrik Kjær, bagermester
Torsdag var der fuld gang i bageriet i Hovedgård. Fra venstre er det de to belgiere Tom Van Campenhout der er it-ekspert, bager Wouter Temmerman, testbager René Nielsen og bagermester Henrik Kjær. Foto: Jens Amtoft

Kan lave 100 brød

Henrik Kjær regner med, at hver torsdag fremover bliver afsat til at bage de selvdesignede brød.

- Præcist hvordan vi kommer til at indrette os, ligger ikke fast, men vi skal bruge nogle timer hver torsdag på at lave dejen. Når den er færdigbagt fredag formiddag, får folk en sms eller en mail, og så kan de hente brødet i butikken, siger bagermesteren.

Mel og surdej er udvalgt på forhånd. Valgene består i hvilken væske brødet skal laves på, og hvad der skal puttes i brødet af ekstra ingredienser.

- Man vælger først, om man vil have et brød lavet på æblejuice eller vand. Senere vil man også kunne vælge tomatjuice og mælk. Derefter vælger man f.eks. at få abrikos i eller valnød, eller skinke eller parmesan eller oregano - et eller andet. Når det er valgt, godkender, man sin ordre og betaler. Det skal ske senest onsdag aften. Torsdag printer jeg ordrerne ud. Så ved jeg, at jeg skal lave syv af den ene slags og fem af en anden osv. Der er jo 27 forskellige kombinationer, siger Henrik Kjær.

Den ene af de to belgiere er it-ekspert. Han står for at opbygge og udvikle hele den tekniske bestillingsdel. Da der er tale om et nyt projekt, er han startet fra bunden.

Henrik Kjær regner med, at han kan lave omkring 100 brød pr. gang.

- Det er ikke antallet at bestillinger, der er vigtig. Det afgørende er, hvor mange forskellige slags dej, der skal laves, siger bagermester Henrik Kjær.

Kagehuset i Hovedgård har afdelinger i Gedved, Østbirk, Egebjerg og Stensballe.

- Indtil videre er det kun i afdelingen i Hovedgård, vi laver det her, siger Henrik Kjær.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce