Annonce
Chefredaktøren anbefaler

Først over, så under og nu over igen: Horsens må kæmpe videre mod corona

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Horsens, Hedensted og Odder kommuner var alle kravlet under coronaens bekymringsgrænse, men nu er Horsens tilbage på den forkerte side.
Annonce

Horsens: I denne uge nåede Horsens Kommune igen under bekymringsgrænsen på 20 per 100.000 indbyggere, som er testet positive for covid-19 den seneste uge, men det varede ikke så længe.

Det var godt gjort af horsensianerne, at vi så hurtigt kom ned fra det høje niveau i forrige uge, men torsdagens smittetal viste, at kampen langt fra er vundet endnu. Indtil videre befinder nabokommunerne i Odder og Hedensted sig på den rigtige side af grænsen.

Personligt har jeg mistet lysten til større fester efter at have set lidt for mange eksempler på, hvor hurtigt covid-19-smitten kan sprede sig. Frygten har fået ram på ikke bare mig, men også andre, som går lidt i hi, mens vi ivrigt diskuterer, hvad hvem kan tillade sig.

Det sidste kan hurtigt blive en grim affære, hvis alt for mange indtager rollen som corona-politibetjent. Skal det undgås, må myndighederne udsende klarere regler end dem, vi bokser med lige nu.

Med en stille weekend i vente vil jeg komme med en enkelt anbefaling fra vores egen verden. På hsfo.dk har vi fået en fane, der hedder Podcast. Her kan du finde både gammelkendte og helt nye formater som Erhvervsklubben, Tak Skæbne og Ring hjem, Emil. Jeg tror, jeg starter med at lytte til den sidste, som handler om det amerikanske valg.

Pas godt på dig og dine.

Lange timer i køerne ved Casa Arena

Mandag og tirsdag var der flere, der ventede mellem fem og seks timer på at blive testet. Foto: Martin Søndergaard Jensen

I starten af ugen blev køerne til corona-teststationen ved Casa Arena bare længere og længere. Nogle ventede fem-seks timer, før det blev deres tur. Onsdag blev der indført tidsbestilling - og nu venter alle på, at testkapaciteten bliver øget landet over.

- Jeg vidste ikke, det ville være så slemt

Nu skal du bestille tid

Spunsvæg skal sikre mod oversvømmelse

På dæmningen på Schüttesvej sætter entreprenørerne ny spunsvæg ud i Bygholm Sø, så vejen kan gøres bredere. Foto: Morten Pape

Måske husker du, hvordan hele byen - og især dem, der bor på Bygholm Åvænget - holdt vejret, da dæmningen ved Bygholm Sø var tæt på at briste i februar. Nu skal en spunsvæg sikre området mod fremtidige oversvømmelser og gøre Schüttesvej bredere.

Jernvæg skal sikre mod vandmasser

Svær start, men nu lysner det for HH

Trine Knudsen var suverænt bedste spiller hos HH Elite i kampen mod Odense. Foto: Anita Kristensen

Den traditionelle vintersport er allerede godt i gang, selv om vi har haft solrige dage. HH Elite har haft et svært startprogram i kvindernes håndboldliga. Senest blev det til et nederlag til et Odense-mandskab spækket med landsholdsspillere, men nu venter en række kampe, hvor holdet har muligheden for at bringe sig ind i kampen om en plads i slutspillet.

HH er klar til jævnbyrdige kampe

Fyrmester indkalder til fyraftensmøde

Mogens Dam har en årelang svaghed for fyrtårnet ved Vejle Fjord. Foto: Emil Fibiger

Frivilligt arbejde har mange ansigter og udformninger. Mogens Dam er fascineret af Træskohage Fyr, har været med til at sætte det i stand og står nu i spidsen for en gruppe frivillige, som passer godt på fyret. Hans titel er selvfølgelig fyrmester.

Vi slutter med en fyraftensbajer

Funding og Løvkvist

Podcasten Danmark byder på både nye og kendte formater.

Jeg lytter ofte til podcasts, og en af de faste er "Politik med Funding og Løvkvist", som på en øls tid gør mig klogere på, hvad der foregår i dansk politik lige nu. Men der er også mange andre muligheder i Podcasten Danmark, hvis du følger det nederste link.

Politik med Funding og Løvkvist

Podcasten Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

Annonce