Annonce
Erhverv

Først lukkede politiet spisested - nu må populært pizzeria igen holde nat-åbent

Oliver Yosef (t.h.) er lettet over, at han nu har tilladelse til at holde åben til kl. 5 i Delons Pizza, som han netop har overtaget driften af. "Tilladelsen kom fredag, og jeg printede den ud i flere eksemplarer, så den ligger klar til at vise frem, hvis det skulle blive nødvendigt", siger han. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

For nylig lukkede politiet Delons Pizza midt om natten på grund af manglende tilladelse til natteåbent. Nu er tilladelsen i hus, og der er igen gang i nattesalget.

Horsens: Der var travlt med at lange pizzaer over disken den forgange weekend hos Delons Pizza i Grønnegade i Horsens. Især i nattetimerne mellem kl. 2 og kl. 5.

Det fortæller Oliver Yosef, der netop har overtaget driften. Fredag fik han den særlige tilladelse, det kræver at holde åben efter kl. 2.

Pizzeriaet har i årevis holdt åben torsdag, fredag og lørdag nat, men for nylig troppede politiet op og gjorde opmærksom på, at der slet ikke var tilladelse til at holde så længe åben. 17. februar rykkede politiet ind og lukkede pizza-baren kl. 2, og de følgende weekender - mens en ansøgning om tilladelse ventede på at blive behandlet - måtte Oliver Yosef selv sørge for at låse døren kl. 2.

- Men nu har jeg heldigvis tilladelsen i hus, siger han - lettet, fordi omsætningen i nattetimerne er en stor del af forretningens eksistensgrundlag.

- Det har været ekstremt hårdt at smide kunder ud, og selvfølgelig var jeg nervøs i ventetiden. Men alligevel tænkte jeg, at jeg ikke kunne se nogen grund til, hvorfor jeg ikke skulle få lov.

Annonce

Regler for nattesalg

Som udgangspunkt skal restaurationer være lukket mellem kl. 24 og kl. 5. Det siger Restaurationsloven.Men byrådene i de enkelte kommuner kan opstille andre regler. Det har Horsens Kommune gjort i samarbejde med øvrige kommuner i Sydøstjyllans politikreds. I en fælles strategi er det her besluttet at indskrænke lukketiden til tidsrummet kl. 2-5. Hvis man ønsker åbent i det tidsrum, skal der søges særlig tilladelse. Den kan maksimalt gives til kl. 5, og der skal stadig holdes lukket tre timer, som så bliver kl. 5 til 8.

Tilladelse vil oftest være betinget af visse vilkår. Det kan være medansvar i forhold til at holde orden.

Regler er nu harmoniseret

Bevillingsnævnet i Horsens Kommune er den instans, der behandler ansøgninger om udvidet åbning. Det holdt i sidste uge ekstraordnært møde, da flere ansøgninger var tikket ind.

Fire pizzeriaer havde henvendt sig efter at være blevet opmærksom på problemet med manglende natte-tilladelse. Foruden Delons Pizza gælder det Bodrum Pizza på Mælketorvet og to spisesteder i Graven, nemlig Amore Pizza og Kebab og Horsens Pizza, Kebab og Grill. De fik alle den ønskede tilladelse.

- Vi er ikke imod natteåben, men vi har arbejdet på at harmonisere reglerne, så det bliver ens for alle, og der skal selvfølgelig være styr på tilladelser, siger formand Dan Ingemann Jensen (LA). Nævnet er sammensat af repræsentanter fra byråd, politi, 3F og restaurationsforeningen Horesta.

- Og det andet, der har været vigtigt for os, er, at være med til at sikre orden. Ved at lave særlige vilkår, når vi giver tilladelser, kan vi være med til at skubbe på, så vi i fællesskab kan levere en ren by, siger formanden.

Krav om videoovervågning

De fire pizza-barer fik en tilladelse, der foreløbig gælder et år, og der er en række betingelser tilknyttet. Restauratørerne skal bl.a. sikre, at kunderne ikke bliver længere tid end nødvendigt for at spise og drikke. Drikkevarer skal efter kl. 2 serveres i engangsemballage, og restauratørerne skal opsætte affaldsbeholdere af passende størrelse og tømme dem efter behov.

Desuden skal de være med til at sikre ro, og de skal sørge for videoovervågning af facade, indgang og udvalgte dele af restaurationen.

Vilkårene kan Oliver Yosef i Delons Pizza godt tilslutte sig.

- Jeg er meget glad, og jeg tør næsten ikke bede om for meget. Men hvis jeg skal sige én ting, ville jeg gerne have lov til at holde åben en time længere. Vi har mange kunder, der gerne vil spise, når barer og diskoteker har lukket kl. 5.

Nævnets formand Dan Ingemann Jensen er på sigt ikke afvisende:

- Personligt kan jeg godt forstå ønsket, og det kan godt være, vi skal kigge på det senere. Men nu må vi starte med at få tilladelser i orden og få vilkårene til at fungere, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ældre glæder sig til genåbning: Ensomheden er værre end frygten for at blive smittet

Annonce