Annonce
Hedensted

Først kom vandet - så kom coronaen: Lokal campingplads er hårdt ramt, men bevarer optimismen

De sidste par uger har været hårde for Betina Nygaard Johansen, der både har skulle tage stilling til konsekvenserne af vinterens oversvømmelse, et vej- og broarbejde, der trækker ud samt corona-krisen. Foto: Mads Dalegaard
Vinterens oversvømmelser har forårsaget skader for omkring 100.000 kroner på Tørring Camping, og nu sætter coronakrisen på uvis tid aktiviteterne på pladsen ned til et minimum. Men campingmutter Betina Nygaard Johansen vil ikke lade sig knægte.

Tørring: En ulykke kommer sjældent alene. Det ved Betina Nygaard Johansen fra Tørring Camping om nogen. For kun en måned siden (22. februar) stod hendes campingplads, der ligger lige ud til Gudenåen, under vand og nu sætter corona-krisen en stopper for størstedelen af forårets aktiviteter. Men efter nogle dage i kulkælderen, har campingmutteren trods situationen fået humøret igen.

- Det er lidt af en mundfuld lige nu, ja, og vi har været nødt til lige at trække vejret en ekstra gang. De seneste par uger har givet lidt mere søvnløshed og hovedpine, end hvad godt er, men det kan ikke nytte noget. Vi skal bare tænke fremad, og vi kan ikke slå bremserne i nu. Vi bliver nødt til at tro på vores projekt, på Tørring Camping, fastslår Betina Nygaard Johansen, der kun har haft campingpladsen én fuld sæson.

Is-fryseren er indtil videre tom i Café Gudar, der hører til Tørring Camping, og alle arrangementer er aflyst indtil videre. Foto: Mads Dalegaard

Nyt el og hævede hytter

Hun vurderer, at skaderne efter oversvømmelsen og det meget nedbør i februar kommer til at koste omkring 100.000 kroner at udbedre. Blandt andet er flere elstandere ødelagt af vandet, og fire styk skal derfor udskiftes helt.

Lige nu er hun næsten færdig med at reparere pladsens tre hytter. De har alle fået ny bund, døre og terrasse, og så er hytterne blevet hævet omkring 20 centimeter, så vandet forhåbentlig ikke kan trænge ind i dem igen. Inventaret i hytterne har hun endnu ikke gjort op, men hun forventer, at det meste skal udskiftes.

- Der var faktisk ikke så meget at redde ved hytterne. Det bedste havde nok været at jævne dem med jorden, men nu har vi forsøgt at reparere dem i stedet, som vi i øvrigt også gjorde sidste år. Selve pladsen er stadig meget våd, men som jeg siger, så behøver vi ikke at bruge penge på at anlægge en minigolfbane. Der er allerede 1000 huller derude, fortæller Betina Nygaard Johansen med et smil.

Et smil, der ikke er blevet mindre af, at Hedensted Kommune, der ejer pladsen har tilkendegivet, at de nok skal være behjælpelige med at udbedre skaderne efter oversvømmelserne. Reparationerne af hytterne har dog betydet, at byggeriet af tre nye såkaldte mormor-hytter, der er på tegnebrættet, og som der er afsat fundment til, er udskudt.

Annonce

Begrænset åbning

Hvad angår corona-virussen, så åbnede pladsen rent faktisk i fredags. Dog kun i meget begrænset omfang. Samtlige fællesarealer er lukket af, og det er kun de seks forårs-fastliggere, der har fået mulighed for at komme, og de får, hvis de kommer, hver sit bad og toilet. Café Gudar er heller ikke åbnet op endnu, men gør det muligvis for take-away senere.

- Vi kan desværre ikke åbne op for mere lige nu. Vi har fået en del afbestillinger både fra danske og udenlandske gæster på grund af corona-krisen, men hvis man skal se positivt på det, var mange af dem nogle, der havde lejet en hytte, så nu får vi tid til at få dem og resten af pladsen til at spille maks, til når vi en gang kan åbne rigtigt, fortæller Betina Nygaard Johansen.

Hun er oven i det hele for tiden lukket inde af vejarbejde på begge sider af campingpladsen. Til den ene side er broen over Gudenåen ved at blive udskiftet, et arbejde der forventes færdigt 19. juni, og til den anden er Bredgade spærret af pga. byforskønnelse. Det gør det temmeligt svært at finde frem til pladsen, men der arbejdes på at sætte nogle "Tørring Camping-skilte" op, så leverandører, gæster med videre ikke dagligt kommer til at køre forkert, som det er tilfældet nu.

Det sidste byggeaffald fra renovering af campingpladsens tre hytter er ved at blive fjernet. Betina Johansen får blandt andet hjælp af sin mand Flemming Johansen, der er tømrer. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Håber på god sommer

Betina Nygaard Johansen håber i skrivende stund at kunne åbne pladsen op efter påske, men under alle omstændigheder kommer corona-krisen til at betyde et væsentligt tab i omsætning.

- Campingpladsens bestyrelse kan i princippet godt sende mig hjem, så vi kan få lidt kompensation fra en hjælpepakke, men det vil også betyde, at jeg skulle holde mig fra pladsen, så det går nok ikke. På det her tidspunkt sidste år havde vi slet ikke åbnet endnu, så jeg ved heller ikke, hvordan man regner ud, hvad vi mister i tabt omsætning.

- Det vigtigste er, at vi ikke skulle begynde sæsonen med at finde de 100.000 kroner til at udbedre vandskaderne. Om jeg så lige får løn til den første eller ej er mindre vigtigt, vi skal bare have det her til at køre. Og så håber vi på en fantastisk sommer, og at folk husker på at komme ud og støtte det lokale liv, når alt det her er overstået, siger Betina Nygaard Johansen.

Der mangler fortsat noget maling og nyt inventar, inden Tørring Campings tre hytter igen kan tages i brug. Foto: Mads Dalegaard
Der er ekstra fokus på rengøring på campingpladsen under corona-krisen. Også selvom pladsen i første omgang kun er åbnet op for seks sæsongæster. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce