Annonce
Hedensted

Først fik rideklub frataget stævner, nu har den holdt det største stævne nogensinde

Hele 820 gange i løbet af weekenden sprang en ekvipage på banen i Hedensted Rideklub. Der blev dystet fra fredag middag til søndag eftermiddag fra tidlig morgen til sen aften for at få afviklet de mange spring. Foto: Michael Svenningsen
Stemning er vendt 180 grader i Hedensted Rideklub, der før sommerferien fik frataget stævneretten. Siden er tilladelsen kommet tilbage, og i weekenden blev klubbens største springstævne nogensinde afviklet.

Hedested. Hestetrailer efter hestetrailer triller fra tidlig morgen til sen aften ned ad Rindbækvej og parkerer ved Hedensted Rideklub.

Klubbens årlige springstævne, der bliver holdt fra fredag middag til søndag, er på det nærmeste blevet reddet over ende af ryttere, der vil deltage. Hele 478 ekvipager stiller til 820 starter i en af de mange kategorier, og det er rekord, fortæller Line Thomey, der sammen med Christina Bendorf står for at afvikle stævnet.

- Det er det største antal starter nogensinde i klubbens historie. Vi har altid haft rigtig mange starter i Hedensted, men jeg tror også, sommerens begivenheder har gjort, at rytterne vil bakke op om os. Det hører vi i hvert fald, siger Line Thomey, der sidder i rideklubbens bestyrelse.

Annonce
478 ponyer og heste og deres ryttere deltog i weekendens springstævne i Hedensted Rideklub. Foto: Michael Svenningsen

Uden forklaring

Tilbage i juni måned fratog distriktsbestyrelsen i Distrikt 10, som Hedensted Rideklub hører under, pludselig rideklubbens ret til at holde C-stævner.

- Det var ikke fordi, vi havde lavet noget om, og de regler, som distriktsbestyrelsen mente, vi havde overtrådt, kunne vi ikke finde nogen steder, forklarer Line Thomey.

Enden på miseren blev, at Dansk Rideforbund gik ind i sagen, distriktsbestyrelsen gik af, og rideklubben fik retten tilbage i august.

- Vi mistede et helt stævne og måtte lave et stævne om til et klubmesterskab. Det har vi nok mistet omkring 50.000 kr. på, men fordi vi har så mange starter ved dette stævne, kan vi indhente lidt af det, siger Line Thomey.

Stævneindtægterne er vigtige for rideklubbens økonomi, så derfor er den store tilslutning ekstra glædelig.

- Vi har ikke fået en ordentligt forklaring på, hvorfor vi fik frataget stævneretten, men nu bliver der lavet klare regler, som alle kender, og vi har valgt at sige, at nu lukker vi den del og ser fremad, siger Line Thomey.

En god stemning

I det hele taget er stemning i klubben noget anderledes, end da der for to år siden blev indkaldt til ekstraordinære generalforsamlinger og skiftet ud i bestyrelsen.

I dag er staldene helt fulde, og der er god tilgang til elevskolen.

- Der er blevet en helt anden stemning i staldene, og der er positiv opbakning fra rytterne og fra bestyrelsen, fortæller staldmester Patrick Christensen, der er en af klubbens to fastansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Frank Lampard slog sin læremester

Annonce