Annonce
Horsens

Først blev der sagt nej: Nu letter natteravnene alligevel

Natteravnene genopstår alligevel i Gedved.  Arkivfoto: Martin Ballund
Efter en uge med mange tilkendegivelser på Facebook var der mandag virtuelt møde om at genoplive natteravnene i Gedved.
Annonce

Gedved: Det er blot en uge, siden Ole Kirkholt fra Gedved konkluderede, at et forsøg på at få genstartet en afdeling af Natteravnene i Gedved var kuldsejlet.

Men nu ser det ud til, at natteravnene alligevel letter i Gedved.

- Vi er ikke helt så mange frivillige, som vi egentlig kunne tænke os, men vi er blevet enige om, at vi forsøger at starte en lokalafdeling, fortæller Ole Kirkholt.


Vi er ikke helt så mange frivillige, som vi egentlig kunne tænke os, men vi er blevet enige om, at vi forsøger at starte en lokalafdeling

Ole Kirkholt, tovholder


På baggrund af en henvendelse fra landbetjent Thomas Østrup påtog Ole Kirkholt sig i oktober opgaven at undersøge, om der kunne startes en ny afdeling af Natteravnene i Gedved.

Natteravnene

  • En frivillig organisation med  lokalafdelinger i Danmark, Færøerne og Grønland.
  • Deltagerne går rundt i hold på tre i gule jakker i nattelivet og har til formål at skabe tryghed for børn og unge.
  • Natteravnene skal udvise omsorg og ansvarlighed, og være rollemodeller og dermed være med til at  skabe tryghed.
  • Natteravnenes metode er at være til stede, hvor der er mange unge. På den måde kan de frivillige yde omsorg, og de gule jakker giver en synlig tilstedeværelse.
  • Natteravne griber ikke fysisk ind i konflikter, men de observerer og forebygger.

Efter et par uger var der blot ni, der havde meldt sig, og derfor meddelte Ole Kirkholt på Facebook og i Horsens Folkeblad, at det var for få til, at det var muligt at genstarte Natteravnene, der senest eksisterede i Gedved for otte år siden.

Den konklusion gav imidlertid nyt liv til diskussionen på Gedveds Facebook-gruppe.

Mange har i ugens løb givet udtryk for interesse for at blive natteravn, og på den baggrund indkaldte Ole Kirkholt til at virtuelt informationsmøde om projektet.

Mødet fandt sted mandag aften.

Annonce

Søger stadig ravne

Selv om der har været en del nye tilkendegivelser, er der på nuværende tidspunkt 11 frivillige kommende natteravne.

- Vi er stadig ikke så mange, som vi ideelt set skulle være. Vi besluttede, at vi starter med nogle få natteravne, og så håber vi, at vi kan få nogle flere med. Vi må jo gå de ture, vi kan, med de personer, der nu er, siger Ole Kirkholt.

På det virtuelle møde mandag aften deltog også en konsulent fra Natteravnenes sekretariat.

- Vi blev på mødet enige om, at det var en god idé at starte. Der er rigtig mange, der på Facebook har tilkendegivet, at det lyder spændende, men som ikke har meldt tilbage, at det vil de gerne. Der er åbenbart en del, der er usikre på, om de vil være med i projektet, siger Ole Kirkholt.

Annonce

Bekymring for natlig uro

Der blev på mødet nedsat en gruppe på tre personer: Ole Kirkholt, Lina Husballe og Kirsten Mikonen.

- Vi skal nu sætte os ned for at få planlagt et introduktionsmøde, der skal finde sted til januar. Her vil der også komme en konsulent fra Natteravnene. Vi håber, der er flere, der vil tilmelde sig inden da, eller som vil tilmelde sig på mødet, siger Ole Kirkholt.

Derefter skal der etableres en egentlig forening, der kommer til at høre under Natteravnenes sekretariat. Kommende natteravne skal desuden deltage i et introduktionskursus, inden man kan gå  sine første ture.

Baggrunden for den nye gruppe natteravne er, at flere den senere tid på Facebook har givet udtryk for bekymring for natlig uro blandt byens unge.

Der var derfor flere, der tidligere tilbød sig til et privat initiativ om at gå rundt i byen om aftenen for at holde et vågent øje med byens unge, når de festede og larmede.

Landbetjent Thomas Østrup gjorde i den forbindelse opmærksom på, at det var mest hensigtsmæssigt, hvis det skete i regi af Natteravnene, for at sikre noget struktur og nogle regler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce