Annonce
Horsens

Før ville folk ud - i juli væltede 30.000 ind i fængslet

Interessen for at opleve Fængselsmuseet har været massiv denne sommer. Foto: Astrid Søes Poulsen
En særlig sommercocktail har betydet lange køer ved indgangen til Horsens gamle straffeanstalt denne sommer.
Annonce

Horsens: I gamle dage forsøgte folk at flygte ud af Horsens Statsfængsel. Sådan er det ikke længere, og denne sommer har der været en rekord-heftig trafik ind i de gamle bygninger.

Fængselsmuseet, der har til huse i den forhenværende straffeanstalt på Fussingsvej, har i juli slået alle tidligere besøgsrekorder for en enkelt måned, oplyser Fængslets direktør Astrid Søes Poulsen og museumschef Merete Bøge Pedersen.

De har dagligt kunnet se lange køer strække sig uden for portene til billetsalget, og i løbet af måneden har cirka 30.000 været på besøg. Tidligere år har tallet ligget på 13-14.000 gæster, oplyser de.

Annonce

Særlig sommercocktail

Merete Bøge Pedersen peger på en særlig sommer-cocktail, når hun skal forklare årsagen til fordoblingen af publikumstallet.

- Det er en kombination af, at så mange er blevet hjemme i år og er taget ud for at opleve deres eget land, at der er halv pris på entreen, og at det har været minus strandvejr, siger hun.


I uge 29 satte vi nærmest rekord på daglig basis.

Merete Bøge Pedersen


Det er ikke kun Fængselsmuseet, der har nydt godt af situationen. De to andre kommunale museer, Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum, som Merete Bøge Pedersen også er chef for, har også lukket flere ind. Om end ikke i så store mængder som Fængselsmuseet.

- I uge 29, som sammen med uge 30 er den mest travle, satte vi nærmest rekord på daglig basis, konstaterer museumschefen, der har set folk stå i timelang kø for at opleve det gamle tremmelys indre.

Annonce

Håber på ambassadører

En ekstra indsats fra stedets ansatte har betydet, at gæsterne, der er kommet fra hele landet, er blevet gelejdet corona-sikkert gennem deres besøg i de nogle steder snævre fængselsgange, og folk har håndteret ventetid og corona-situation godt, forklarer Merete Bøge Pedersen

Hun håber nu, at rekord-sommeren også vil have effekt på den lidt længere bane for museerne. Både lokalt og nationalt.

- Jeg tror faktisk, at vi som alle mulige andre museer (der har haft pæne besøgstal denne sommer, red.) får nogle gode ambassadører, som kan sige til andre, at de har haft nogle fede oplevelser. Det er i hvert fald vores håb, siger hun.

Annonce

Her skal være liv

Astrid Søes Poulsen, der som direktør for Fængslet i år har måttet lade adskillige store arrangementer falde til jorden på grund af corona, glæder sig også over besøgsrekorden på museet.

- Fængslet er jo et oplevelseshus. Her skal være liv, aktiviteter og en vrimmel af mennesker, der kan opleve den unikke bygning og historie. Det har vi manglet hele foråret, og det har været en kæmpe fornøjelse at se huset og grunden fyldt med mennesker igen - både i museet og i SleepIn (Fængslets overnatningssted, red.), siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce