Annonce
Sport

Før topbrag i Basketligaen: Svendborg ånder stadig Horsens i nakken

Horsens-veteranen Vedran Borovcanin var i sidste fredags pokalfinale mod Svendborg Rabbits kampens topscorer og den helt store oplevelse med 27 point. Horsens IC for får brug for en lige så sprudlende Borovcanin i topkampen mod Bakken Bears. Arkivfoto

Fredag tager Horsens IC imod Bakkens Bears i et slag mellem første- og andenpladsen i Basketligaen. Hjemmeholdets virkelige duellant er dog Svendborg Rabbits i kampen om placeringer.

Horsens: En lille uge efter holdets overbevisende sejr i pokalfinalen er det igen tid for Horsens IC at rette blikket mod Basketligaen, hvor grundspillet nu træder ind i sin afgørende fase.

Det sker med en test, der ikke tillader mange tømmermænd fra sidste weekends guldfest. Den suveræne ligaduks, Bakken Bears, kommer nemlig forbi Forum Horsens fredag aften.

Hjemmekampen kan dog vise sig at blive en helt anden styrkeprøve, end den holdet mødte i pokalsejren på 105-70 over Svendborg Rabbits.

Et hurtigt kig ned ad tabellen, som Bakkens Bears fører foran Horsens IC på andenpladsen, vidner nemlig om et styrkeforhold, der lige nu hælder i bjørnenes favør.

Annonce

Hjemmebanefordel i spil

Før fredagens topbrag i Basketligaen skiller seks point Bakken Bears og Horsens IC. Aarhus-holdet har dog en kamp i hånden, og har kun lidt ét nederlag i de foregående 17 grundspilskampe.

Derfor behøver man ikke være ferm til hovedregning for at gennemskue, at det - selv med en hjemmesejr fredag aften - bliver usædvanlig svært for HIC at hente Bakken Bears med blot seks kampe igen.

Det betyder dog langt fra, at fredagens opgør bliver mindre afgørende.

Hjemmebanefordelen i hele slutspillet står nemlig på spil, og Horsens IC skal derfor stadig kigge sig over skulderen, hvor pokal-duellanterne fra Svendborg ånder de gule i nakken.

Fynboerne har to point op til Horsens IC, og i tilfælde af pointlighed vil de indbyrdes kampe gøre udslaget. I det regnskab har HIC overhånden med sejre i de første tre af grundspillets fire indbyrdes opgør.

Holder stillingen, kan Horsens IC og Svendborg Rabbits meget vel mødes allerede i semifinalerne, hvis begge hold besejrer deres kvartfinalemodstandere fra ligaens PRO B-halvdel.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce