Annonce
Horsens

Før skolestart: Vi skal nærme os det normale, men det er med mange forholdsregler

På Horsens Byskole håber man at få en så normal skoledag som muligt, dog er det med mange forholdsregler, såsom vask af hænder, afspritning og ude-undervisning. Arkivfoto
Når børnene på mandag starter i skole, skal dagene og undervisningen nærme sig det normale. Nødundervisningen er stoppet, og eleverne har nu har krav på undervisning, der lever op til læringsmålene.
Annonce

Horsens: Når folkeskoleeleverne mandag skal tilbage i skole, er nødundervisningen ophævet. Eleverne skal igen arbejde med de læringsmål, som de normalt har krav på. Derfor kommer skoledagen tilbage til noget, som minder om det normale.

I denne uge har skolerne knoklet derudad for at blive klar til på mandag. De skal nemlig samtidig opretholde de restriktioner og anbefalinger, som myndighederne kommer med. Det fortæller skolelederen for Horsens Byskole, Anette Leonhard.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at strukturere os ud af udfordringerne, som vi møder. Det gør vi for at kunne imødekomme de krav, som eleverne har på undervisning, mens vi sikrer at mindske risikoen for smitte, siger Anette Leonhard.

- Vi forsøger at holde eleverne samlet i nogle få grupper. Når der er pause, sørger vi blandt andet for, at nogle får spist på et tidspunkt i pausen, mens andre leger, og så bytter de rundt i løbet af pausen for, at der ikke er for mange samlet et sted, siger Anette Leonhard.

Dertil kommer den gode hygiejne med vask af hænder og afspritning, som eleverne hele tiden bliver mindet om.

Dick Douglas Glintborg, skoleleder på Gedved Skole, kan nikke genkendende til, at skolerne skal tilbage mod normalen for at opnå læringsmålene. Men det er umuligt helt at undgå, at eleverne kommer til at skifte lidt rundt i lokalerne.

- Eleverne har forskellige fag, hvor vi blandt andet har linjefag, såsom drama og design-tekstil, hvor eleverne kommer til at skifte klasser. Det kan ikke undgås, siger Dick Douglas Glintborg

- Men alle forholdsregler er naturligvis taget, så vi mindsker risikoen for smitte, hvor vi for eksempel har opsyn i pauserne og klistermærker på gulvene, som gør, at man går i den samme side af gangen og ikke støder ind i hinanden, siger han.

Desuden fortæller begge skoleledere, at videndeling mellem lærerne af erfaringerne før sommerferien er essentielt, og at ude-undervisning bliver en stor del af hverdagen.

Annonce

Kommunen giver action cards

Vi ser i disse dage, at corona-virussen er ved at bluse op i samfundet, og især Aarhus er hårdt ramt. Derfor er der også grund til at være ekstra varsom, da begge skoler er i oplandet til Aarhus, og mange forældre pendler dertil.

Coronaen har fået danske skoler til at eksperimentere meget mere med udeundervisning.

Horsens Kommune har lagt en strategi i tilfælde af, at en elev, forældre eller ansat på skolerne bliver smittet med corona. Det har de gennem action cards, som gør, at man har en strategi klar for, hvad der skal ske, hvis en eller flere bliver smittet med corona. Det ville i yderste konsekvens blive nedlukning af klasser eller hele skolen.


Gennem strategien har vi en plan for, hvad der skal ske, og kommunen har gjort det godt for os som institution til, at vi står klar til at handle meget hurtigt.

Dick Douglas Glintborg


Annonce

Forældrene er trygge ved situationen

Som en ekstra foranstaltning på begge skoler må forældrene ikke komme med ind på skolerne, medmindre de har en aftale med en lærer. Dog bliver det lidt anderledes for de nye 0.klasser, hvor forældrene kan følge dem helt op til indgangen.

Begge skoler har sendt information ud til forældrene omkring, hvad de kommer til at gøre for at mindske risikoen for smittespredning.

Anette Leonhard fortæller, at hun har en del kontakt med forældrene, som også kan ringe ind, hvis de har spørgsmål til skolen.

- Vi giver dem svar på, hvad retningslinjerne er, og hvad vi har implementeret, men forældrene er trygge ved situationen, når der er givet svar på, hvordan det kommer til at forløbe, siger Anette Leonhard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce