Annonce
Kultur

Følg trygt den gule vej til Oz

Fra tirsdag til lørdag sætter kvartetten bestående af (f.v.) Blikmanden (Franz Pettersson), fugleskræmslet (Mia Meldgaard Aagaard), løven (Mads Mortensen) og Dorothy (Julie Nielsen), fem gangekursen mod Oz for at finde ”The Wiz”. Foto: Mikael Lund
I de kommende dage kan man opleve en nyfortolkning af ”Troldmanden fra Oz” i RemisenBrande. Forestillingen har titlen ”The Wiz”, og vejen til og fra Oz går ad den gule vej.

Brande: En tornado rammer Kansas og blæser Dorothy til eventyrlandet Oz. Handlingen i musicalen ”The Wiz” er i store træk den samme som forlægget, ”Troldmanden fra Oz”, men musikken er ny, og dialogen er blevet kraftigt opdateret.

Centralt i handlingen står Dorothy (Julie Nielsen), som bare gerne vil hjem til Kansas igen. På sin vej – den gule – møder hun først fugleskræmslet (Mia Meldgaard Aagaard), der så brændende ønsker sig en hjerne, derefter Blikmanden (Franz Pettersson), der drømmer om et hjerte (helst af guld) og til slut den ”farlige” løve (Mads Mortensen), der rent ud sagt er lidt af en pivskid – dyrenes konge mangler simpelthen mod.

Den gule vej fører kvartetten til Smaragdbyen, hvor troldmanden (Jørgen Lauridsen) hersker, men først må de igennem skoven og ikke mindst valmuemarken, hvor afgrøderne ikke ligefrem bliver brugt til at fremstille birkes.

For at opfylde deres ønsker, stiller troldmanden én betingelse: Dræb Vestens værste fe! Det er Dorothy og co. ikke meget for, men som troldmanden siger:

- Hvis dit ønske er stærkt nok, må du betale prisen!

Annonce

Ond i sulet

Feen Væmmeline, der spilles med stor indlevelse af Lene Pedersen, er godt ond i sulet og absolut ikke interesseret i at høre dårligt nyt, men trods modviljen lykkes det på opfindsom vis kvartetten at få løst opgaven efter en tid i trældom.

Tilbage i Smaragdbyen viser det sig, at troldmanden ikke er den, han giver sig ud for at være, men inden han stiger til vejrs i sin luftballon, deler han nogle sidste visdomsord med sine undersåtter:

- Det er ikke nok at vide, hvor man skal hen – man skal også vide, hvor man kommer fra.

Som den eneste har Dorothy ikke fået sit ønske opfyldt, men så viser det sig, at det var godt, hun holdt fast i det løfte, hun gav Nordens gode fe, Perlemor (Josefine Jørgensen), da hun ved ankomsten til Oz skænkede hende et par fortryllede rubinsko, for som Dorothy understreger flere gange undervejs:

- Et løfte skal man holde.

Masser af sangtalent

Det kræver en pæn portion sangtalent, hvis man vil prøve kræfter med en musical som ”The Wiz” op.

Heldigvis råder Teaterkompagniet blandt meget andet også over lige præcis det i rigt mål. Især på spindesiden, hvor både Josefine Jørgensen som Perlemor, Mia Husum Poulsgaard som Glinda og Mia Meldgaard Aagaard som fugleskræmslet falder i ørerne, men også på herresiden bliver der sunget flot igennem af Franz Pettersson, der spiller Blikmanden, og Mads Mortensen, der i rollen som løven nærmest lyder som en ung Allan Mortensen (”Voldsom Volvo”).

Sangmaterialet er som nævnt stort set nyt, men heldigvis har Judy Garlands signaturnummer, ”Somewhere over the Rainbow”, overlevet fornyelsen, og duetten mellem Bente Meldgaard og Julie Nielsen er blandt forestillingens absolutte højdepunkter. Solidt bakket op at en funky kvartet fra MGK (Musikalsk Grundkursus) i Holstebro bestående af kapelmester Ruben Junge på keyboard, Jonas Agerskov på trommer, Mathias på bas og Dan Søndergaard på guitar er der masser af groove i sangene.

Ikke mindst når Josefine Jørgensen giver den som Perlemor og Franz Pettersson som Blikmanden efterlyser mere olie efter at have stået stille alt for længe.

På kostumesiden har Teaterkompagniet endnu engang overgået sig selv, så man kan trygt spendere en aften i godt selskab med de lokale amatørskuespillere

Instruktør er igen i år Anne Lise Holm, der flere gange tidligere har haft ansvaret for Teaterkompagniets opsætninger.

Forestillingen vises til og med lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce