Annonce
HH Elite

Se videoanalysen: HH Elite smed stor første halvleg væk, da svensk landsholdsspiller blev skadet

HH Elite tabte 30-23 til Herning-Ikast Håndbold på udebane, efter en første halvleg, hvor man sluttede fuldt på omgangshøjde med medaljefavoritterne. Forceret angrebsspil og en skade til svenske Nina Dano blev afgørende.

Ikast: Der var lagt op til en alvorlig test af både kvalitet og mental styrke, da HH Elite skulle forsøge at rejse sig mod et af kvindeligaens forventede tophold, Herning-Ikast Håndbold.

Det lykkes til dels - og så alligevel ikke - i en kamp, der endte 30-23 til hjemmeholdet. Efter 15-15 ved halvleg.

Medaljefavoritterne fra det midtjyske er notorisk tophold – og ét HH Elite skulle kunne byde op til dans, hvis ambitionerne om en slutspilsplads skal indfries.

Annonce

Med en solid indsats i første halvleg, hvor HH Elite i perioder var det bedre hold, er der da også fortsat grund til, at Lars Frederiksen har barslet den ambitiøse målsætning for sæsonen.

Fra kampens start ligenede HH Elite et forvandlet siden nederlaget i midtugen. Masser af fart, energi og ærgerrighed i angrebsspillet, hvor særligt bagkæden i form af Frederikke Gulmark, Laura Damgaard og Nina Dano viste prøver på deres evner i en-til-en-spillet.

21-27, lød resultatet, da HH Elite tabte den første ligakamp mod sidste sæsons bundhold fra Ajax København. Dermed skulle der findes et helt andet gear frem, hvis Horsens-spillerne skulle have point med hjem fra udebaneopgøret mod Herning-Ikast Håndbold. Foto: Michael Just

Op til kampen havde Horsens-træner Lars Frederiksen da også udpeget duelspillet og en solid defensiv som nøglerne, hvis HH Elite skulle have held med at ryste de fysisk stærke Herning-Ikast-spillere.

Netop defensiven – ledt an af en midterakse med Stine Bodholt, Majbritt Toft Hansen og Chana Masson i målet – fortsatte, hvor de slap i midtugekampen og gjorde, hvad de skulle, kampen igennem.

Til gengæld blev det udslagsgivende for HH Elites angrebsspil, at den svenske landsholdsspiller, Nina Dano, måtte udgå i første halvleg med det der først lignede en ankelskade.

Efter kampen viste det sig dog at være et slag i ryggen, der havde sendt hende til tælling.

Det betød, at HH Elite den resterende spillede med højrehåndede på højre back - og dermed blev betydeligt mere forudselige for hjemmeholdets forsvar. Lars Frederiksen forsøgte ad flere omgange at ryste posen - først med Frederikke Gulmark og siden Maria Mose Vestergaard som løsningen.

I begge tilfælde blev angrebsflowet dog aldrig det samme som i indledningen af kampen.

Samtidig blev det fysiske pres fra Herning-Ikast Håndbold i sidste ende for meget i løbet af anden halvleg, hvor hjemmeholdet udbyggede føringen og til sidst stak af - med føringer på først tre, så fem og til sidst syv mål.

HH-spillerne sled dog forbilledligt i det i alle 60 minutter - og Chana Masson diskede op med store redninger undervejs. Hun blev kåret som kampens spiller for HH Elite.

Genlæs live liveopdatering fra kampen herunder:

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce