Annonce
Odder

Føler sig forfulgt af coronaregler: Fitnesscenter politianmeldt for at tilbyde træning i lukket telt

Alex Nielsen var fredag eftermiddag ved at lægge sidste hånd på det hegn, der fremover skal skærme medlemmerne for vind, når de træner i teltet  - som han nu sidestiller med udendørs træning. Foto: Carina Mayner
Ejeren af Odder Fitnesscenter Alex Nielsen føler sig forfulgt af corona-regler – men giver ikke op.

Odder: Efter i ugevis at have tilbudt træning i et festtelt ved siden af murstensbygningen, måtte ejer Alex Nielsen fra torsdag til fredag ved frokostid indstille træningen for medlemmerne af Odder Fitnesscenter. Nogle havde nemlig anmeldt ham for at overtræde de gældende coronaregler for udendørstræning.

Som alle andre fitnesscentre har også Odder Fitnesscenter været lukket ned i flere måneder, og på trods af hjælpepakker og opbakning fra medlemmer med lyst til udendørs træning begynder økonomien at stramme.

Derfor satte ejeren i starten af marts et stort telt op for her at tilbyde forskellige former for ”udendørs” træning. Ifølge ham selv selvfølgelig i dyb respekt for de forsamlingsregler, der nu engang gælder udendørs.

Annonce

Kun et halvtag

Det gik ifølge Alex Nielsen sådan set godt nok indtil torsdag, da Østjyllands Politi på baggrund af tre anmeldelser troppede op og bad Alex Nielsen fjerne alle fire sider på teltet, så det reelt kun er et stort halvtag. Sådan lyder reglerne fra Kulturministeriet, og hvis  han ikke fjernede siderne, kunne han forvente en klækkelig bøde på op til 12.000 kroner.

- Jeg har ikke noget valg, så siderne bliver fjernet. Men jeg er vred på både lovgiverne og de folk, som har meldt os til politiet. De første, fordi de selv overtræder loven big-time med blandt andet minksagen, uden at det får konsekvenser dem. Anmelderne burde skamme sig, fordi de ikke udviser rummelighed og respekterer vores forsøg på at overleve i en svær tid. Vi passer jo meget på ikke at sprede virus ved blandt andet at lufte ud hele tiden, siger Alex Nielsen.

Men skal du ikke overholde den gældende lovgivning fuldstændig som alle andre?

- Jo, det skal jeg, men hør nu her: Du overtræder færdselsloven både ved at gå over for rødt og ved at køre en fodgænger ihjel. Kan vi ikke blive enige om, at det sidste er meget værre end det første, og at man skal finde kompromiser til glæde for alle - også mine medlemmer og min forretning, siger Alex Nielsen, der allerede fredag havde fundet en løsning, som ifølge ham ikke "krænker" de gældende coronaregler.

Annonce

Nyt hegn

Den nye løsning går ud på, at man fremover vil møde et trådhegn monteret med presenninger, ca. en meter, før man går ind i det store festtelt. Hegnet vil blive placeret rundt om hele teltet og på den måde give læ.

- På den måde vil teltet nu kun være et halvtag, og det er ifølge Kulturministeriet fuldt lovligt selv i disse coronatider, siger Alex Nielsen.

Fitnesscentre må ikke holde åben, men i Odder Fitnesscenter bliver der trænet på livet løs i et telt uden sider. Foto: Carina Mayner

Politiassistent Jan P. Jensen fra Østjyllands Politi bekræfter, at Odder Fitnesscenter torsdag fik påbud om at fjerne siderne fra teltet.

- Hvad angår den nye løsning, kan jeg kun sige, at vi vil holde øje med teltet i den kommende tid samt finde ud af, om Kulturministeriet kan acceptere løsningen med et hegn en meter fra det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce