Annonce
Hedensted

Fødselstallet i Hedensted Kommune er stabilt: Se prognosen for den kommende periode

Ledende sundhedsplejerske i Hedensted Kommune, Grethe Stjernholm, havde forestillet sig at coronapandemien ville få folk til at fokusere mere på familieforøgelse, men i 2020 lå fødselstallet i Hedensted Kommune forholdsvist stabilt. Arkivfoto: Martin Ravn
Coronapandemien ser ikke ud til at have haft indflydelse på Hedensted Kommunes fødselstal i 2020, og der er fortsat udsving, når det kommer til, hvor i kommunen der fødes flest og færrest.

Hedensted: - Gad vide, om der vil være mere fokus på familieforøgelse gennem en længere periode med corona. Sådan tænkte vi i teamet efter den første periode med nedlukning, men vi kan ikke aflæse nogen markant ændring i fødselstallet, hverken i den ene eller anden retning. Derfor er der heller ikke nogen årsagssammenhænge at tale om, siger ledende sundhedsplejerske i Hedensted Kommune, Grethe Stjernholm om den seneste årlige opgørelse af fødselstallene.

I 2020 blev der født 414 børn i Hedensted Kommune, mens der blev født 403 i 2019 og 457 i 2018. Kommunens fødselstal ligger dermed rimelig stabilt, selvom der er fald på knapt 12 procent fra 2018 til 2019, konkluderer Grethe Stjernholm.


Hvilke skoledistrikter der har de højeste og laveste fødselstal varierer fra år til år, så det ser lige så forskelligt ud, som det plejer

Grethe Stjernholm, ledende sundhedsplejerske, Hedensted Kommune


Hun har ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor fødselstallet ligger på dette niveau. Samtidig kan hun konstatere, at der fortsat er store geografiske udsving, når man kigger på i hvilke skoledistrikter, der fødes flest og færrest børn

Annonce

Variationer fra år til år

Der er født flest børn i Hedensted sidste år, og derefter kommer Tørring og Stjernevej-distriktet. Mens Korning og dernæst Barrit og Hornsyld er de distrikter, hvor der er født færrest i 2020.

- Hvilke skoledistrikter der har de højeste og laveste fødselstal varierer fra år til år, så det ser lige så forskelligt ud, som det plejer, siger Grethe Stjernholm og påpeger, at det jo ikke siger noget entydigt om, hvor mange børn der bor i området.

- Derudover kan jeg fortælle, hvor mange børn man forventer, der bliver født i Hedensted Kommune i løbet af det næste halve år, selvfølgelig med forbehold for forsinkede fødsler og flytninger, siger den ledende sundhedsplejerske.


Fødselsprognose for det næste halve år

Så mange børn forventer man, at der bliver født i Hedensted Kommune de næste seks måneder, ifølge kommunens terminsliste:

Februar: 40

Marts : 36

April : 34

Maj : 33

Juni: 35

Juli: 37

Kvinderne vil fremgå på terminsoversigten, når de har været til deres første jordemoderkonsultation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Horsens For abonnenter

Vil ikke være nabo til testcenter: Ejendomsselskab har fået fire opsigelser fra lejere

Annonce